Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ενα βήμα πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

stifora.gr

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και με θέμα τους νέους όρους δόμησης στον αιγιαλό, πρόκειται να παρευρεθεί εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Φώτης Κουβέλης είχε καλέσει κόμματα και κινήσεις από το χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς με στόχο να ξεκινήσει διαβούλευση μεταξύ τους για τη σύνταξη ενός προοδευτικού προγράμματος εξόδου από την κρίση. Οι αρχηγοί των κομμάτων που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς απάντησαν σχεδόν αμέσως, ωστόσο ακόμα εκκρεμεί η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους τόσο για την πρωτοβουλία του κ. Κουβέλη, όσο και για το γεγονός ότι η πρόσκληση προς τον κ. Τσίπρα έγινε με ξεχωριστή επιστολή. Εχθές στην Αγίου Κωνσταντίνου αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί το κόμμα στην αυριανή εκδήλωση για τον αιγιαλό είτε με τον Θράσο Φωτεινό, είτε με την Νίκη Φούντα. Συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογράμμιζαν ότι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό "είναι απολύτως απαράδεκτο" και γί αυτό τον λόγο αποφάσισαν να μετέχουν στην σχετική πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας αποφασίστηκε στις συνομιλίες για την κεντροαριστερά να " εκπροσωπήσει τη ΔΗΜΑΡ τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. Θ. Θεοχαρόπουλο, τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Δ. Αναγνωστάκη και το μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας Στ. Μανίκα". Η επιλογή των παραπάνω προσώπων έγινε προκειμένου να εκπροσωπείται η Δημοκρατική Αριστερά σε θεσμικό επίπεδο

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το "αγκάθι" στην πορεία προσέγγισης της ΔΗΜΑΡ με τις λοιπές δυνάμεις της κεντροαριστεράς αποτελεί η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Ο Φώτης Κουβέλης σε αποκλειστική δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα κατέστησε σαφές ότι ο οποιοσδήποτε διάλογος δεν μπορεί να προσπερνά τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

"Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει –και το επιδιώκει– να ανοίξει, με πολιτική ειλικρίνεια, διαύλους διαλόγου με τα κόμματα και τις κινήσεις του χώρου της κεντροαριστεράς και της αριστεράς" σημείωσε ο κ. Κουβέλης, εντούτοις πρόσθεσε πως αυτός ο διάλογος "δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής. Κάθε συζήτηση για το αύριο οφείλει να να συμπεριλαμβάνει και τη συζήτηση για το σήμερα, τη συζήτηση για την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών". Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έθεσε το πλαίσιο μέσα από το οποίο περνά η οποιαδήποτε συζήτηση για τη σύνταξη ενός εναλλακτικού προγράμματος σε σχέση αυτό που υλοποιείται έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...