Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί, ανακρίνεται για σκάνδαλο

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς στη Ναντέρ όπου είχε προσέλθει να καταθέσει για το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής.
upo-kratisi-o-nikola-sarkozi-anakrinetai-gia-skandalo
Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς στη Ναντέρ όπου είχε προσέλθει για να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής. Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που οι αρχές κρατούν και ανακρίνουν πρόεδρο της χώρας. Από τις 26 Φεβρουαρίου, ο Σαρκοζί είναι στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2007, ο Σαρκοζί είχε δεχθεί χρήματα από τον Μουαμάρ Καντάφι.
Χθες, τέθηκε υπό κράτηση και ο συνήγορός του Τιερί Ερτζόγκ, καθώς φέρεται να πλησίασε τους ανακριτές της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής και τους ζήτησε να του αποκαλύψουν τις συζητήσεις τους για την πορεία των ερευνών τους.Οι  δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υπόστήριξη του Ερζόγκ, επιδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.
Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως και για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.
Ο γαλλικός νόμος δίνει δικαίωμα στους ανακριτές να κρατήσουν για 24 ώρες τον πρώην πρόεδρο  πριν τον αφήσουν ελεύθερο ή του απαγγείλουν κατηγορίες.
Η εξέλιξη σημειώνεται τη στιγμή που αναμενόταν η ανακοίνωση ότι ο Νικολά Σαρκοζί επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ενωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, αξιωματική αντιπολίτευση). Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε στις 08.00 (τοπική ώρα) στην έδρα της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, έξω από το Παρίσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...