Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Δ. Χατζησωκράτης: Οφείλουμε να ονοματίσουμε ένα νέο μπλοκ εξουσίας

www.capital.gr

«Οφείλουμε, ως ΔΗΜΑΡ, να δούμε και να ονοματίσουμε ένα νέο μπλοκ εξουσίας, που κατά την άποψή μας πρέπει να συγκροτηθεί και ν΄αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Αυτό λοιπόν το μπλοκ εξουσίας, που εμείς το ονοματίζουμε, πρέπει να περιλαμβάνει πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές δυνάμεις που θα ξεκινούν από το ΠΑΣΟΚ και θα καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο κ. Χατζησωκράτης.

Επιπλέον, καθιστά σαφές ότι «πρώτον είναι να υπάρξει, να εξασφαλισθεί, η ανεξάρτητη πορεία της ΔΗΜΑΡ» και «δεύτερο ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα τα εκλογικά και ότι άλλαξαν οι συνθήκες, πρέπει ν΄αλλάξουμε και μία πολιτική προσέγγιση των θεμάτων... Υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ, που έχει 4 μονάδες επιπλέον, άρα προβάλλει μπροστά και ταυτόχρονα, υπάρχει μία ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες εμείς λέμε πρέπει να γίνουν σε προοδευτική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, σημειώνει: «Πρέπει να συμμετάσχουμε ενεργά στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς και θεωρούμε ότι πρέπει ν΄απευθυνθούμε από το ΠΑΣΟΚ-Εληά, στο Ποτάμι κι έως τις ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις στον οικολογικό χώρο. Αυτό θα πρέπει να γίνει με όλο το εύρος της πολιτικής την οποία πιστεύουμε, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο. Να συγκροτηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς, αναμφισβήτητα, στον οποίο πρέπει να προσέλθουμε με τις προτάσεις μας για την πολιτική που πρέπει να ακολουθεί η χώρα. Δεύτερον, να κάνουμε στον χώρο, που θέλουμε να συγκροτήσουμε, μια πρόταση εξουσίας, την οποία πρέπει να έχει, γιατί κάθε σχηματισμός, κάθε χώρος, διαμορφώνεται από τις πολιτικές τις οποίες προτείνει και ταυτόχρονα από την πρόταση που κάνει με ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις θα πάει σε συμμαχικό σχήμα ή θέλει να πάει για να κυβερνήσει τον τόπο.

Εκτός αν πιστεύει κάποιος -εμείς δεν το πιστεύουμε- ότι μπορεί αυτός ο χώρος, μέσα σε ένα διάστημα, να γίνει ο πλειοψηφικός χώρος, που με αυτοδυναμία να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου. Το τελευταίο σημείο, που προκύπτει από την εμπειρία που έχουμε, είναι η ύστερη μνημονιακή φάση, πρέπει να αποφύγει να βγει μια κοινή πορεία κυβερνητική με τη ΝΔ». Σε ερώτηση αν η παρουσία του κ. Βενιζέλου είναι προαπαιτούμενο για διάλογο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Χατζησωκράτης επαναλαμβάνει: «Δεν θέτουμε προαπαιτούμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...