Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή οι αποφάσεις για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ

Την Κυριακή οι αποφάσεις για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ
in.gr
Την Κυριακή θα ληφθούν οι σοβαρές αποφάσεις για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ μετά την υποβολή παραίτησης από τον Φώτη Κουβέλη εξαιτίας του συντριπτικού εκλογικού αποτελέσματος στις κάλπες της 25ης Μαΐου.

Ωστόσο, τα περισσότερα στελέχη που έλαβαν τον λόγο κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής δεν ζήτησαν την αποχώρηση Κουβέλη, παρά μόνο άσκησαν δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας.

Σε κεντρική -ίσως και αγεφύρωτη- διαφωνία αναδείχθηκε και το θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του το πρωί του Σαββάτου μίλησε για συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς –Ελιά και Ποτάμι- αλλά απέκλεισε την κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ.

Στην συνεδρίαση επικράτησε βαρύ κλίμα, με πολλά στελέχη να ζητούν από τον Φώτη Κουβέλη να ξεκαθαρίσει οριστικά τις προθέσεις του σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, που δέχθηκε κριτική για τις προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη, και του Ανδρέα Παπαδόπουλου, απουσίες που ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα αποχωρήσεων.

Την ίδια ώρα η ηγετική ομάδα που καθοδήγησε το κόμμα δέχθηκε πυρά για την πολιτική γραμμή που χάραξε και αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και ορισμένα μέλη της (Σάκης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης κ.ά.) προχώρησαν σε αυτοκριτική δηλώνοντας παραίτηση αναλαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες τους.

Αντιθέτως στελέχη της πλειοψηφίας της ΚΕ κατηγόρησαν την μειοψηφία για τη στάση της που συνέβαλε στην εκλογική ήττα.

Ο Σπύρος Λυκούδης επανέλαβε ότι η συνεπής πολιτική για την ανανεωτική αριστερά είναι να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ χωρίς προαπαιτούμενα στην συζήτηση για την Κεντροαριστερά διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης στελέχη των δύο πλευρών ξεκίνησαν συζητήσεις για να βρεθούν, αν είναι δυνατόν σημεία σύγκλισης των δύο απόψεων που κατά την άποψη ορισμένων ομιλητών δεν έχουν ουσιαστικές και αγεφύρωτες διαφορές.

Έκδηλη ήταν η αγωνία στελεχών από την βάση του κόμματος για την μελλοντική πορεία της ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...