Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κουβέλης υπέρ συνεργασίας Κεντροαριστεράς και Αριστεράς

tvxs.gr

«Χρειαζόμαστε ένα νέο μπλοκ εξουσίας της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Μίας Αριστεράς που θα είναι απαλλαγμένη από το λαϊκισμό και μίας Κεντροαριστεράς που θα είναι σε αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Σε ό, τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εφημερίδα Realnews, επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου και το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών.
«Χωρίς αλλαγή αυτών των πολιτικών, πάντως, ο σχηματισμός προεδρικής πλειοψηφίας θα είναι εξαιρετικά δυσχερής», σημειώνει.
Για το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «ακροβατεί μεταξύ της επιλογής της ηγεσίας να συνεργάζεται με τη ΝΔ και της αυτοτοποθέτησής του στον χώρο της Κεντροαριστεράς», ενώ χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εσωκομματισμού και εκλογικού σκοπού».
Σε ό, τι αφορά το επερχόμενο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «πρόθεσή μου είναι να αναζητήσουμε συνθέσεις και να μην διευρύνουμε τις αντιθέσεις. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...