Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αριστερό Δίκτυο «καρφώνει» Χατζησωκράτη

matrix24.gr
Αν και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε τροχιά... αριστερής στροφής, υπάρχουν ορισμένα στελέχη της που θέλουν πιο έντονο αριστερό πρόσημο από την ηγεσία του κόμματος.
xatzisokratis
Έτσι, χθες, τα μέλη του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ στην Κεντρική Επιτροπή (Βαγγέλης Ζορκάδης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Θράσος Φωτεινός, Δημήτρης Λουκάς) εξέδωσαν... ξεχωριστή ανακοίνωση κατά της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ», μην κρύβοντας ότι δεν τους καλύπτουν οι σχετικές δηλώσεις του αρμοδίου στελέχους, Δημήτρη Χατζησωκράτη. Μάλιστα, η ανακοίνωσή τους θυμίζει κάτι από... ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάνουν λόγο για «ξεπούλημα στρατηγικών τομέων του ελληνικού ενεργειακού συστήματος» και καταγγέλλουν ότι «οι γνωστοί όμιλοι επιχειρηματικών συμφερόντων που συνωστίζονται γύρω από το μοίρασμα του πλούτου της ΔΕΗ, κερδοσκοπούν». «Η κατάτμηση και πώληση μονάδων της ΔΕΗ και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ν/σ αποτελεί ακραία μορφή ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας», τονίζουν τα στελέχη αυτά.
Πάντως, για όσους έχουν διαβάσει και τις ανακοινώσεις του Δημήτρη Χατζησωκράτη, η ανακοίνωση του «Αριστερού Δικτύου» περιέχει ένα καρφί για τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ. Ο Χατζησωκράτης, σε όλες τις ανακοινώσεις του, λέει μεν όχι στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», ωστόσο διαβεβαιώνει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας». Η απάντηση, λοιπόν, στον Δημήτρη Χατζησωκράτη έρχεται από συντρόφους του και όχι από στελέχη άλλων κομμάτων: «Η “απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας” χρησιμοποιείται σήμερα ως άλλοθι για την προώθηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνητικού της εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, και των επιχειρηματικών συμφερόντων που στοχεύουν σε εύκολο κέρδος μεγάλης κλίμακας», σημειώνουν, βάζοντας στη... θέση του τον συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...