Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου της Δημοκρατικής Αριστεράς

ipyxida.gr
Αριστερό-Δίκτυο
Τρίτη 3 Ιουνίου 2014
Η εκλογική ήττα συμπυκνώνει τα λάθη της περιόδου των δύο ετών που παρήλθαν από τις εκλογές του 2012. Η πλειοψηφία, όλο αυτό το διάστημα, διαχειρίστηκε με αποκλειστικό τρόπο την καθημερινότητα του κόμματος και συνεπώς η πρόταση για συλλογική παραίτηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αποτελεί κίνηση υπεκφυγής από την ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών.
Το Αριστερό Δίκτυο συγκροτήθηκε ως ρεύμα ιδεών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Παρότι διαφώνησε με την συμμετοχή, στην τριμερή, κατ επίφαση όπως αποδείχθηκε, κυβέρνηση με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, κινήθηκε πάντα στο πλαίσιο των καταστατικών αρχών λειτουργίας του κόμματος.
Στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος κατέθεσε συνολική και αιτιολογημένη πρόταση για αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας νέας προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας με καθοριστική την παρουσία της Αριστεράς. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Το Αριστερό Δίκτυο σεβάστηκε τις αποφάσεις του συνεδρίου, δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις ή δημόσιες δηλώσεις και κινήθηκε και πάλι στο πλαίσιο των καταστατικών αρχών του κόμματος.
Η βαθιά κρίση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αποτέλεσμα δομικών ελλείψεων στον πολιτικό της λόγο, τη λειτουργία της και την αντίληψη της οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας και του σύγχρονου κόσμου. Ελλείψεις τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα διαμέσου ενός ειλικρινούς όσο και επίπονου διαλόγου προκειμένου να επαναφέρουμε το κόμμα μας.
Η Δημοκρατική Αριστερά ήρθε στην πολιτική ζωή της χώρας για να μείνει και θα μείνει.
Το Αριστερό Δίκτυο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...