Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασ. Οικονόμου

metarithmisi.gr

Επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το πρωί ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην επιστολή του: «Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις βουλευτών που δε συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη, καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου τη δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα».
Όπως επισημαίνει ο Βασ. Οικονόμου, «η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και τη συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό, ικανό να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές».

«Η αποχώρηση του κ. Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά και η ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μας, κλείνει μια μακρά περίοδο προβληματικών σχέσεων και σαφών αποκλίσεων, τις οποίες επέβαλαν αποκλειστικά προσωπικές επιλογές. Στη δημοκρατία, καθείς επιλέγει το δρόμο του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά για την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...