Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αποχωρούν(;) οι «μεταρρυθμιστές» από τη ΔΗΜΑΡ

matrix24.gr
Ακόμη βαθύτερο θα γίνει το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς πλειοψηφία και μειοψηφία επιμένουν στις απόψεις τους, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την αποχώρησή της από το κόμμα.
dimar ke
Επί της ουσίας, θα πρόκειται για το χρονικό μίας... προαναγγελθείσης αποχώρησης, καθώς ακόμη κι αν η Μεταρρυθμιστική Τάση επιλέξει να μην δημοσιοποιήσει σήμερα τις προθέσεις της, έχει ήδη ανοίξει περπατησιά εξόδου από την Αγίου Κωνσταντίνου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «μεταρρυθμιστές» έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν μετέχουν στις επιτροπές που θα οδηγήσουν το κόμμα στο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου, ενώ κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να μπουν καν στη διαδικασία εκλογής συνέδρων κατά τις προσυνεδριακές διαδικασίες.
Καταγγελίες
Εξάλλου, σε κλειστή σύσκεψη αργά το βράδυ της Πέμπτης, τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης συζήτησαν σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώσουν σήμερα την απουσία τους από το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ -και, άρα, την αποχώρησή τους από το κόμμα- αν και οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Σε κάθε περίπτωση, ελάχιστοι εκ της μειοψηφίας θα παραβρεθούν σήμερα στην συνεδρίαση του οργάνου, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει ήδη δηλώσει πως η παρουσία του «δεν έχει κανένα νόημα».
Άλλωστε, η Μεταρρυθμιστική Τάση θα μετάσχει στη διαδικασία μόνο με την κατάθεση ενός κειμένου, με το οποίο θα καταγγέλλει την ηγεσία πως οδηγεί τη ΔΗΜΑΡ «σε ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».
Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης θα επιμείνει πως πρόθεσή του είναι να διεξαχθεί ένα συνέδριο «σύνθεσης και επανεκκίνησης», ενώ θα ζητήσει από τα στελέχη της μειοψηφίας να επιδείξουν μετριοπάθεια και εν τοις πράγμασι ενωτική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...