Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ

matrix24.gr
Σε σοβαρή δοκιμασία τίθεται πλέον η ενότητα της ΔΗΜΑΡ, καθώς η δεινή εκλογική ήττα του κόμματος στις Ευρωεκλογές έχει βαρύνει πολύ το εσωκομματικό κλίμα, έχει οδηγήσει πολλά στελέχη σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και πλέον η Αγίου Κωνσταντίνου παρουσιάζει εικόνα αλληλοσπαραγμού.
dimar
Αν και προσώρας δεν φαίνεται κάποιο από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να ανοίγει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα, η εικόνα αλληλοσπαραγμού –«ξεκατίνιασμα», το λένε πολλοί εντός της Αγίου Κωνσταντίνου…- προκαλεί νέες πληγές που έρχονται να προστεθούν στα σοβαρά μετεκλογικά τραύματα του κόμματος.
Συναντήσεις ενότητας
Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη διαβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα ακούσει όλες τις απόψεις πριν εισηγηθεί την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να προκύψει μία μετεκλογική κατάσταση κατά το δυνατόν «συνθετική», που θα τους χωρά όλους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης έχει ξεκινήσει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ακόμη και από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, χθες, ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας, Σπύρο Λυκούδη, την ώρα που υφίσταται σκληρή κριτική από πολλά στελέχη της ίδιας «τάσης» όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Βασίλης Οικονόμου και άλλοι.
Τρεις γραμμές
Πάντως, ενόψει της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Παρασκευή, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο σαββατοκύριακο, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να διαμορφώνονται τρεις βασικές «γραμμές». Ο Φώτης Κουβέλης και οι συνεργάτες του προκρίνουν μία σταθερή πορεία ανασυγκρότησης, με καθαρότερο λόγο αλλά χωρίς διαφοροποιήσεις στη στρατηγική: μ’ άλλα λόγια, η συγκεκριμένη άποψη δεν περιλαμβάνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την σύσταση του «τρίτου πόλου».
Η δεύτερη άποψη, αυτή της μειοψηφίας, είναι να αλλάξει εντελώς γραμμή το κόμμα. Να αποκτήσει πιο «φιλοκυβερνητικά» χαρακτηριστικά, να στηρίζει τις όποιες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και να έρθει γρήγορα σε διάλογο με την «Ελιά», το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» για συνεργασία και ανάληψη προσπαθειών για την ανασυγκρότηση του χώρου.
Παράλληλα, δεν λείπει και η τρίτη άποψη, που φέρεται να εκφράζεται από στελέχη όπως ο Γιάννης Πανούσης, η οποία προβλέπει την προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ –είτε σε επίπεδο πολιτικής ρητορικής είτε ακόμη και σε οργανωτικό επίπεδο.
Κατά του Συνεδρίου ο Λυκούδης
Tην ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ζητώντας νηφαλιότητα στις αντιδράσεις, αλλά και γενναιότητα στην παραδοχή του οδυνηρού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Λυκούδης δεν θέλησε να σχολιάσει την αντιπαράθεση στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ιδίως τον «πόλεμο» ανακοινώσεων Ψαριανού-Μαχαίρα.
Τάχθηκε κατά της πραγματοποίησης έκτακτου συνεδρίου, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά στα αρμόδια όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...