Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Η Προοδευτική Συνεργασία χρειάζεται δύναμη για να συμβάλλει σε λύσεις για τη χώρα»

newsbeast.gr
«Η Προοδευτική Συνεργασία χρειάζεται δύναμη για να συμβάλλει σε λύσεις για τη χώρα»
Επίθεση, τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης καταλογίζοντας εικονικές ωραιοποιήσεις από την μια πλευρά και καταστροφολογία από την άλλη.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ο κ. Κουβέλης, σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά τόνισε ότι η «πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς» και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν τη Δημοκρατική Αριστερά για να μπορέσει να συμβάλλει σε μια προοδευτική κατεύθυνση της χώρας.

«Η Προοδευτική Συνεργασία χρειάζεται δύναμη για να συμβάλλει σε προοδευτικές λύσεις για τη χώρα! Χρειάζεται δύναμη για να δώσει λύσεις προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

«Η χώρα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης, μακράς και με πολλά εμπόδια, πορείας. Η αισιοδοξία είναι θετικό στοιχείο. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο η περιγραφή μιας πολιτικά σκόπιμης "εικονικής πραγματικότητας" για την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε: «"Success story" με την ανεργία στο 30% και την ανεργία των νέων στο 60% δεν υπάρχει. Εξ ίσου όμως λανθασμένη είναι και μια περιγραφή, που με δογματικό τρόπο καταστροφολογεί, υποτιμώντας τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Υποτιμώντας το ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά και τις πραγματικές παραγωγικές δυνατότητες τις χώρας».

Και ο κ. Κουβέλης συνέχισε: «Μόνο οι αλήθειες βοηθούν την οικονομία και την κοινωνία. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές, που επιφέρουν μόνο σχετική δημοσιονομική σταθερότητα, με φτωχοποίηση της κοινωνίας και εμποδίζουν τη μετάβαση στην πραγματική ανάπτυξη. Είναι γενική πλέον παραδοχή, ακόμα και από τους εμπνευστές των μνημονίων, η αποτυχία των πολιτικών αυτών, στη μείωση του χρέους και την ανόρθωση της οικονομίας. Όσο η ελληνική οικονομία μένει εγκλωβισμένη σε πολιτικές λιτότητας και ύφεσης, ούτε το χρέος, ούτε η ανεργία μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για επείγουσα ανάγκη της χώρας να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές, στη βάση μιας ρεαλιστικής αποτύπωσης της πραγματικότητας, όπως είπε.

Υποστήριξε ακόμα, ότι το νέο Μεσοπρόθεσμο, στηρίζεται στις ίδιες κατά βάση συντηρητικές πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι.

«Στηρίζεται, όπως και τα προηγούμενα σχέδια, σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, που δεν βασίζονται σε ρεαλιστικές προϋποθέσεις. Είναι ένα πενταετές απόλυτης προχειρότητας και ανειλικρίνειας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα μας τα αποκαλύψουν, προφανώς, μετά τις εκλογές. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία. Το ζήτημα δεν είναι να μην αποκαλυφθούν τώρα τα μελλοντικά μέτρα, υπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες. Το ζήτημα είναι, μέσα από άλλες πολιτικές, να αποτραπεί η λήψη νέων μέτρων» υπογράμμισε.

«Η χώρα, στο σημείο που βρίσκεται, έχει ανάγκη, για να αντέξει κοινωνικά και πολιτικά, να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές. Να αποκτήσουν προοδευτικό περιεχόμενο» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...