Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κουβέλης: Είμαι βέβαιος ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή

in.gr

Τη βεβαιότητά του ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν είμαι υπεραισιόδοξος» δήλωσε στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι αυτό εκλαμβάνει από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχει με τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στον εκλογικό χάρτη μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Βλέπω να έρχονται νέα μέτρα και τότε θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η χώρα το 2014 να πορευτεί προς τις κάλπες» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ένα μέρος των πολιτών πιστεύει ότι θα έπρεπε το κόμμα του να μείνει στην κυβέρνηση. «Ίσως φταίμε κι εμείς γιατί δεν εξηγήσαμε στον κατάλληλο χρόνο γιατί φύγαμε» είπε.

«Θεωρώ ότι το 2012 ορθά πράξαμε όταν δώσαμε κυβερνητική λύση, καθώς η χώρα ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη» είπε και πρόσθεσε: «Η προγραμματική συμφωνία, ωστόσο, δεν τηρήθηκε και έτσι αποχωρήσαμε. Δεν επέλεξα να έχω διακοσμητικό ρόλο».

Ο κ. Κουβέλης απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση, αλλά και συνεργασίας με τον «σημερινό» ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτική εκκρεμούς. Δεν έχει σαφήνεια στις θέσεις του και αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους» τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποσχεσιολογία» και «αντιφάσεις».

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει με προοδευτικό περιεχόμενο και να βρει ενιαία πολιτκή έκφραση. «Ή θα υπάρξει ως προοδευτική Κεντροαριστερά ή δεν θα υπάρξει καθόλου και θα πάρω τις ανάλογες πρωτοβουλίες» είπε.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που υπάρχει με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, ούτε να κάνει νεύματα». Είπε ότι κανείς πλέον δεν είναι ανυποψίαστος για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Προφανέστατα δεν θέλουμε αυτές τις ψήφους. Το λέμε αυτό κατηγορηματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...