Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

17 May, 2014 , ipyxida.gr


του Αρη Τσουκνίδα

Αγαπητοί φίλοι,
Σήμερα με αυτό το κείμενο θέλω να ζητήσω την ψήφο σας. Όχι, δεν ζητάω τον σταυρό σας στο πρόσωπό μου, άλλωστε δεν είμαι κάποιος ξεχωριστός, είμαι απλά ένας από τους πολλούς που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από όραμα και δημιουργική συλλογική δράση. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, σε όλους τους συνδυασμούς.
Όμως ζητάω να στηρίξετε με την ψήφο σας ένα συνδυασμό για την Περιφέρεια Αττικής που είναι ξεχωριστός, που είναι διαφορετικός από όλα τα άλλα ψηφοδέλτια.
Ένα συνδυασμό που επιτέλους κάνει πράξη τη συνάντηση της δημιουργικής αριστεράς με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας. Που μιλά για το δικαίωμα στην εργασία, για την κοινωνική αλληλεγγύη, για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως για τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στην πόλη μας ώστε να αλλάξει η ζωή μας.
Που προτείνει σχέδιο αλλαγής του καταναλωτικού μοντέλου, με επαναχρησιμοποίηση υλικών, μείωση των απορριμάτων, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, πράσινα σημεία σε κάθε περιοχή και μείωση των ενεργειακών αναγκών.
Ένα συνδυασμό, που δεν ξοδεύει απίστευτα ποσά στην προεκλογική εκστρατεία, σε αφίσες αεροπανώ, διαφημίσεις, απλά γιατί σέβεται τα λεφτά των φορολογούμενων συμπολιτών μας και κυρίως γιατί δεν έχει κρυφούς χρηματοδότες.
Ένα συνδυασμό που δεν ευτελίζει τον πολιτικό του λόγο και που ξέρει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους σε θέματα αξιών και προγράμματος. Που διεκδικεί έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό στο δημόσιο βίο της χώρας μας και που δεν διστάζει να τοποθετηθεί δημόσια απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστικά, χλευαστικά και σεξιστικά σχόλια που απευθύνονται σε υποψήφιους άλλων συνδυασμών όπως έγινε τελευταία από τον κο Πάγκαλο.
Ένα συνδυασμό-τον μόνο- που προκύπτει από την συνάντηση δύο διαφορετικών ρευμάτων –της Αριστεράς και της Οικολογίας- που συνεργάστηκαν στην πράξη μέσα στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε όλες τις κρίσιμες επιλογές.
Σε αυτό το συνδυασμό μετέχουν αρκετοί συμπολίτες μας γνωστοί για την προσφορά τους στους αγώνες της πόλης μας, για τις κεραίες, για τους ελεύθερους χώρους.
Για όλα αυτά αγαπητοί φίλοι ζητάμε να στηρίξετε με την ψήφο σας στον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική –Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση» με υποψήφια Περιφερειάρχη την Μαρία Γιαννακάκη και με υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα τον Κώστα Διάκο.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας: http://paremvasigiatinattiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...