Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Φ. Κουβέλης: Έλλειμμα κατανόησης δείχνει η πρωτοβουλία στήριξης των αστέγων

eklogika.gr
Προεκλογική σκοπιμότητα πίσω από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της στήριξης των ανέργων «βλέπει» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης
Προεκλογική σκοπιμότητα πίσω από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της στήριξης των ανέργων «βλέπει» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, πάντως, σημειώνει πως η χρήση των 20 εκατομμυρίων ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα για δράσεις στήριξης των αστέγων είναι μέτρο ανακούφισης. Όπως υπογραμμίζει, ωστόσο, όταν αυτό «γίνεται με τρόπο προφανούς προεκλογικής σκοπιμότητας, αναδεικνύεται το έλλειμμα κατανόησης του προβλήματος που έχει η κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει δίκτυο κοινωνικής στέγασης και η μόνη που δεν έχει θεσμοθετήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Όπως είπε, «το ζητούμενο για τη χώρα μας είναι η κάλυψη αυτών των στοιχειωδών αναγκών για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας και η ταυτόχρονη υποστήριξη τους για την κοινωνικοοικονομική ένταξη, μέσα από σταθερά χρηματοδοτούμενες δράσεις».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως η χρηματοδότηση αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών πρέπει να γίνει συνδυαστικά από πόρους των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών ταμείων και του κράτους. «Απαιτείται αλλαγή πολιτικής και σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την κοινωνική προστασία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...