Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Το Ποτάμι του Θεοδωράκη “στερεύει”

www.athensmagazine.gr


Αν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειχναν το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να μπαίνει δυναμικά στην πολιτική σκηνή, η τελευταία δημοσκόπηση της MARC δείχνει το "Ποτάμι" στην τέταρτη θέση. Η  δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγής.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21,8%, η Νέα Δημοκρατία 19,7% και η Χρυσή Αυγή 7,6%. Ακολουθούν, το Ποτάμι με 6,4% , το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελιά με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 4,2% , η ΔΗΜΑΡ με 3,1% , ο ΛΑΟΣ με 1,5% , οι Οικολόγοι με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% . Άλλο κόμμα 3,8% , Άκυρο-Λευκό/Αποχή 5,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 14,9%.
Οι ψηφοφόροι εκφράζουν την απαισιοδοξία και τη δυσπιστία τους με το 73% να θεωρεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν υπάρχει λόγος να αισιοδοξούμε, ενώ μόνο το 25,1% αισιοδοξεί.
Για την εικόνα της κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι έχουν αρνητική γνώμη σε ποσοστό 61,5% και μόλις το 21,7% εκφράζεται θετικά.
Η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να πείθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 68,9% θεωρεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου και να ακολουθήσει διαφορετική οικονομική πολιτική.
Στην ερώτηση "με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, το 22,7% δηλώνει ότι συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα, το 21,6% με τον Αντώνη Σαμαρά και ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης με 4,7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%, ο Πάνος Καμμένος με 4%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 3,6%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 3,2% και ο Ευ. Βενιζέλος με 3%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...