Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ακροδεξιά ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου

www.dou.gr

Για σχέδιο συνεργασίας της ΝΔ με τους νεοναζί κατηγορεί η ΔΗΜΑΡ το κυβερνητικό κόμμα με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τις επαφές του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου με τη Χρυσή Αυγή.


Εξηγήσεις ζητά από την κυβέρνηση για το θέμα Μπαλτάκου ο Φ. Κουβέλης
Εξηγήσεις ζητά από την κυβέρνηση για το θέμα Μπαλτάκου ο Φ. Κουβέλης
Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για δράση ακροδεξιάς ομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου πρωτοστατούντος του Τάκη Μπαλτάκου που πραγματοποιούσε ανοίγματα στη Χρυσή Αυγή με την πολιτική κάλυψη του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης μιλώντας χτες σε εκδήλωση στην Πάτρα κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή αναφέροντας ότι οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα.
Υπερασπίστηκε τον ρόλο της δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την παρουσία των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής.
Σημείωσε δε ότι η ΔΗΜΑΡ περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τη δικαιοσύνη που επιτελεί το καθήκον της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας μιλώντας στο «Εθνος» «έδειξε» το Μέγαρο Μαξίμου ως υπεύθυνο για τις επαφές του Τ. Μπαλτάκου με τη νεοναζιστική οργάνωση. «Καμία παραίτηση δεν μπορεί να λύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα», αναφέρει ο Χρ. Μαχαίρας και σημειώνει: «Η κυβέρνηση οφείλει άμεση απάντηση. Η σιωπή και η συγκάλυψη συνιστούν συνενοχή».
Στην Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση Μπαλτάκου η ΔΗΜΑΡ έχει αναδειχτεί σε αντίπαλο πόλο με την κυβέρνηση, λόγω της στάσης που είχε κρατήσει το κόμμα από την περίοδο που συμμετείχε στην κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου και του μεταναστευτικού που «μπλόκαρε» ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης.
Δικαίωση
Ηγετικά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η ΝΔ είναι σε αμηχανία και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απαντήσει επαρκώς για τις ευθύνες του εταίρου του στην κυβέρνηση.
Η ΔΗΜΑΡ θα κρατήσει στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ την υπόθεση Μπαλτάκου υποστηρίζοντας ότι δικαιώθηκε η επιλογή του κόμματος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Την περίοδο εκείνη, όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, ο Τ. Μπαλτάκος απειλούσε ότι εάν αποχωρούσε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση η ΝΔ θα συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή.
Νίκος Β. Τσίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...