Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

O Φώτης Κουβέλης επιτίθεται σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

iefimerida.gr
Εν μέσω κρασιού και λαΐκών τραγουδιών ο Φώτης Κουβέλης επιτίθεται σε ΠΑΣΟΚ και Π
Με χαλαρή διάθεση, το κρασί να ρέει άφθονο, συνοδεία λαϊκών τραγουδιών ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποδέχθηκε σε κεντρικό πολυχώρο της πόλης, βουλευτές και πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος, όπως και αρκετές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών που στηρίζουν το συνεργατικό σχήμα.
Ο Φώτης Κουβέλης, ανέβηκε στο βήμα για λίγη ώρα και απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, εξαπέλυσε σε πρώτη φάση, νέα πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ.
«Μας κατηγόρησαν, για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό, γιατί δεν συμφωνήσαμε στη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ στη συγκρότηση ενός ενιαίου τρίτου πόλου. Απαντούμε. Οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών», είπε με νόημα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ότι «έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών και τη στρατηγική σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία».
Και το «Ποτάμι» όμως, του Σταύρου Θεοδωράκη, δεν ξέφυγε από την κριτική του. «Το νέο δεν προσδιορίζεται από τον χρόνο της εμφάνισής του, από την προβολή του, ή από τις δηλώσεις των δημιουργών του. Το νέο προϋποθέτει λόγο συγκεκριμένο και για το σήμερα και για το αύριο, καθώς και προγραμματικές δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης, δίχως ωστόσο να το κατονομάσει.
«Είμαστε η κυβερνώσα αριστερά»
Ο πρόεδρος του κόμματος με το αριστερό πρόσημο, κλείνοντας την ομιλία του, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εκ νέου συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα, διευκρινίζοντας ότι «Είμαστε δύναμη της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, με το δικό μας διακριτό πολιτικό στίγμα και περιεχόμενο. Είμαστε σήμερα η υπεύθυνη προοδευτική αντιπολίτευση. Είμαστε η κυβερνώσα αριστερά που προτείνει λύσεις, τόσο εντός όσο και εκτός κυβέρνησης», υπερτονίζοντας πως «Εχουμε τη δική μας εναλλακτική, συγκεκριμένη και υπεύθυνη, στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και τη δημοκρατική ανασύνταξη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...