Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης απαγόρευσαν σε σχολεία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στο Ελληνικό!

epikaira.gr

   Στην Ελλάδα του 2014 και των Μνημονίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας απαγόρευσαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό...

Αιτιολογία; Ότι η κινητοποίηση είναι «πολιτική διεκδίκηση» και δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Η πρωτοφανής παρέμβαση έγινε ενόψει της διήμερης εκδήλωσης των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης με σύνθημα "Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας" στο πρώην αεροδρόμιο στις 16 και 17 Μαρτίου και βασικό αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην υπό τσιμεντοποίηση περιοχή.
Αρχικά οι τρεις δήμοι κάλεσαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, έκθεση ζωγραφικής και βιβλίου, εργαστήρι κατασκευών και ζωγραφικής για παιδιά, παιδότοπο, παράσταση καραγκιόζη αλλά και συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στο Ελληνικό.
Αν και τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δήλωσαν συμμετοχή, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παρενέβησαν προβάλλοντας ως διακιολογία ότι κάτι τέτοιο "δεν προβλέπεται" στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για "πολιτική διεκδίκηση".
'Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, η οποία σε ανακοίνωσή της κάλεσε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή της και να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...