Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Ευφάνταστα σενάρια»

 Η ΔΗΜΑΡ θα εξαρτήσει τη στάση της σχετικά με την προεδρική εκλογή από τις ασκούμενες πολιτικές, που πρέπει να αλλάξουν. Διαφορετικά, η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, τονίζουν στην «Εφ.Συν.» στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη , efsyn.gr

«Ο Φώτης Κουβέλης είναι μάχιμος πολιτικός, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι απλώς δεν συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα, η ΔΗΜΑΡ θα εξαρτήσει τη στάση της σχετικά με την προεδρική εκλογή από τις ασκούμενες πολιτικές, που πρέπει να αλλάξουν. Διαφορετικά, η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες».

Με τη φράση αυτή απάντησαν στην «Εφ.Συν.» στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, κληθέντες να σχολιάσουν χθεσινό δημοσίευμα που ενέπλεκε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σε μυστικές συναντήσεις, ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις του, προκειμένου να είναι ο νέος ένοικος του προεδρικού μεγάρου.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου διαβλέπουν «ελεγχόμενο πανικό» στην ηγεσία της δικομματικής, που ενισχύεται από την προοπτική ρευστοποίησης του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να εξυφαίνονται «ευφάνταστα και γραφικά σενάρια». Αλλες πηγές επισήμαιναν ότι ενδεχομένως στο Μαξίμου θέλουν να «φορτώσουν» στη ΔΗΜΑΡ την ευθύνη ενός σκηνοθετημένου αδιεξόδου, ελλείψει συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Ομως και ο ίδιος ο κ. Κουβέλης διέψευσε με κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο την πληροφορία ως ανακριβή, δηλώνοντας ότι δεν του έχει γίνει καμιά κρούση, ενώ εκτίμησε ότι τέτοιου είδους συζητήσεις λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

«Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η δυναμική παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτικής Συνεργασίας, του πόλου που έχουμε συγκροτήσει προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Διαψεύδει και ο Κεδίκογλου

Σε ανάλογου ύφους διάψευση προέβη όμως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μεταφέροντας τη θέση του Μαξίμου υποστήριξε ότι «υπάρχουν πρόσωπα υπεράνω όλων των χώρων που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο την εξάντληση της τετραετίας».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε ανυπόγραφο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της υποστήριζε ότι ο κ. Κουβέλης και ο έμπιστος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης, είχαν κρυφό ραντεβού πριν από μερικές εβδομάδες με αντικείμενο να εξεταστεί η δυνατότητα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να εκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, και με τις ψήφους της Ν.Δ., για να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες.

Στο πλαίσιο της αποδόμησης του επίμαχου δημοσιεύματος, στη ΔΗΜΑΡ επικαλούνται μια επιπλέον παράμετρο, τη χρονική συγκυρία που ήρθε στο φως, υπενθυμίζοντας ότι πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής της Αγίου Κωνσταντίνου είχε καταστήσει σαφές σε διαδοχικές συνεντεύξεις του ότι αφ” ενός απορρίπτει κάθε πρόταση που αφορά το πρόσωπό του και αφ” ετέρου ότι το κόμμα του, αν δεν αλλάξει η κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα συναινέσει σε εκλογή κοινά αποδεκτού Προέδρου της Δημοκρατίας, με συνέπεια να μη συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι και να προκηρυχθούν έκτακτες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...