Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κουβέλης: Απειλητικές και προκλητικές οι δηλώσεις Σόιμπλε

real.gr

«Απειλητικές και προκλητικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φωτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουβέλης προσέθεσε ότι στις δηλώσεις Σόιμπλε διαπιστώνει την απειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα για λήψη νέων μέτρων, τα οποία δεν έχουν σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας, παραθέτοντας ως παράδειγμα την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την τρόικα πως επιδιώκει «ισοπέδωση του εργασιακού χώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων», και επακόλουθη κυριαρχία των αγορών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, παρά μόνο αναδιάρθρωση του χρέους της και μία «αναπτυξιακή έκρηξη». Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του μνημονίου, επεσήμανε πως ενέχει τους κινδύνους της «τυπικής χρεοκοπίας», της «οικονομικής απομόνωσης» και της εξόδου από την ευρωζώνη.

Σχετικά με το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, και τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει ζήτημα για τη διανομή του, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως το πλεόνασμα είναι «ως ένα βαθμό λογιστικό» και επετεύχθη με «βάρβαρες περικοπές», αλλά συμπλήρωσε πως είναι «μία πραγματικότητα» και πρέπει να επιστραφεί στις ευπαθείς ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...