Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Φ.Κουβέλης : Δεν έχουμε εξαρτήσεις , μιλάμε καθαρά

badiera.gr
fotod lar

Στην κάλπη του συνδυασμού «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» θα προσέλθουν όσοι θέλουν να στείλουν μήνυμα αλλαγής των πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, μήνυμα άρνησης των πολιτικών της γενικευμένης και μονόπλευρης λιτότητας αλλά όχι αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής ιδέας, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση του συνδυασμού στη Θεσσαλονίκη.
Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, έγινε συστηματική προσπάθεια να ακυρωθεί ο λόγος της και  να δυσφημιστεί η πολιτική της.«Αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης είχε και έχει ως στόχο και όλους όσοι  διεκδικούν μια διαφορετική λύση, μια τρίτη λύση.Στηρίζεται στην  αυταπάτη ότι η πολιτική σταθερότητα μπορεί να εξασφαλίζεται με την ευθυγράμμιση στις σήμερα ασκούμενες πολιτικές. Απαντούμε: Το πρόβλημα της πολιτικής σταθερότητας δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών.»Όποιος ταυτίζει τη σταθερότητα με το συντηρητισμό κάνει πολιτικό λάθος. Αλλά όποιος προχωρεί περισσότερο και υπονομεύει την αυτονομία  του προοδευτικού πόλου από τη συντηρητική παράταξη,  κάνει τραγικό πολιτικό λάθος», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απηύθυνε κάλεσμα στους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στην Προοδευτική Συνεργασία. «Δεν έχουμε εξαρτήσεις. Μιλάμε καθαρά. Έχουμε ως πρώτιστη αρχή  την  προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των συλλογικών αγαθών.
Δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε  μέρος του προβλήματος, του κομματικού κράτους, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην κινητικότητα και τις ζυμώσεις που παρουσιάζει ο χώρος της Κεντροαριστεράς ο κ. Κουβέλης επεσήμανε:
«Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη μια προοδευτική  Κεντροαριστερά. Μια δύναμη που θα απαντήσει πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον. Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει.  Στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά “γενικών καθηκόντων”. Ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα - που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης».
«ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία» διέξοδος από το δίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ
Η «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» θα γίνει ο καταλύτης που θα απαλλάξει τους Έλληνες από το αδιέξοδο δίλημμα του δίπολου Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ,  δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Συγκροτούμε τον προοδευτικό πόλο, είπε και έκανε άνοιγμα σε όλους όσους επιζητούν μια διαφορετική διέξοδο από την κρίση με την οικονομία ζωντανή, ανεξάρτητα από το αν αυτοτοποθετούνται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί ή κεντρώοι.
Ξεκαθάρισε ότι τίθεται υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας  και τάχθηκε απέναντι σε εθνικιστικές, ρατσιστικές και αντικοινοβουλευτικές ιδέες και πρακτικές.
Για το «δίπολο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ» είπε ότι επιχειρεί να επιβληθεί με πόλωση, όξυνση, πολλές φορές με εμφυλιοπολεμικό λόγο.
Αυτός ο διπολισμός δεν αξίζει στους Έλληνες. Θέλει να τους εγκλωβίσει και δεν οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, είπε.
Καταψηφίζει η ΔΗΜΑΡ το πολυνομοσχέδιο
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσερχόμενος στην εκδήλωση, δήλωσε ότι η  Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, διότι εμφορείται από υποχωρήσεις και από μέτρα τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις δημοκρατικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε με όλα εκείνα τα οποία χρειάζεται ο τόπος.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η η κυβέρνηση υποχώρησε και δεν διαπραγματεύθηκε και το αποτέλεσμα είναι η χώρα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, της λιτότητας. Να βρίσκεται, όπως υπογράμμισε, δέσμια σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με ασφυξία.
«Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και πρέπει να αλλάξουν και με βάση τα όσα πρόκειται να υπάρξουν στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

 Στην κάλπη του συνδυασμού «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» θα προσέλθουν όσοι θέλουν να στείλουν μήνυμα αλλαγής των πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, μήνυμα άρνησης των πολιτικών της γενικευμένης και μονόπλευρης λιτότητας αλλά όχι αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής ιδέας, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση του συνδυασμού στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...