Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ

iefimerida.gr
Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ
«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι μπαλαντέρ», διαμηνύει μέσα από τη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας ταυτόχρονα διαχωριστικές γραμμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο και καταλογίζει «αριστερό λαϊκισμό».
«Το έχω πει πολλές φορές, αλλά πολλοί δεν εννοούν – ή δεν θέλουν – να το καταλάβουν. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ «Είναι μια δύναμη του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, που διεκδικεί αλλαγή των αδιέξοδων υφεσιακών πολιτικών και προτείνει νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την ανασυγκρότηση της χώρας».
Ο κ. Κουβέλης, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους- σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές- πως το κόμμα του θα υποστηρίξει «υποψηφίους που θα υποδείξουν οι οργανώσεις του κόμματος, με κριτήρια αυτοδιοικητικά και πολιτικά», κλείνοντας έτσι κάθε παράθυρο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου.
Στο ίδιο μήκος κύματος, τηρεί σαφείς αποστάσεις και από το ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα συστεγάζονται κάτω από τη σκέπη της ίδιας ευρωομάδας, ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει πως «Η πολιτική μας πρόταση είναι σε αντιπαράθεση και με το ΠΑΣΟΚ που στήριξε και στηρίζει συντηρητικές πολιτικές στην Ελλάδα».
Τέλος, ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως η προσφυγή στις εθνικές κάλπες είναι αναγκαία, σε περίπτωση που, υπό την πίεση της Τρόικα, επιβληθούν νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...