Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΟΑΕΔ κόβει οικογενειακά επιδόματα λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών

epikaira.gr
Ο ΟΑΕΔ κόβει οικογενειακά επιδόματα λόγω της μείωσης των
εργοδοτικών εισφορών
   Η απαίτηση της τρόικας να εφαρμοσθεί άμεσα η συγκεκριμένη περικοπή, αν είναι δυνατόν μέχρι το καλοκαίρι, επισπεύδει τις αποφάσεις... 

Τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, αλλά και τα επιδόματα μητρότητας, η εισφορά υπέρ στράτευσης και η εισφορά υπέρ του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) φαίνεται ότι οδεύουν προς κατάργηση λόγω της μείωσης κατά 3,9% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Η απαίτηση της τρόικας να εφαρμοσθεί άμεσα η συγκεκριμένη περικοπή, αν είναι δυνατόν μέχρι το καλοκαίρι, επισπεύδει τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας. Οι μεγάλοι χαμένοι των περικοπών θα είναι οι μερικές δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα μέσω ΟΑΕΔ, αλλά και γυναίκες που θα βρεθούν στο εξής σε κατάσταση λοχείας.
Η εργοδοτική εισφορά που καταβάλλεται από τους εργοδότες προς τον ΟΑΕΔ αντιστοιχεί στο 1% του μισθού των εργαζομένων, οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν το 1% για τις παροχές τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει την κατάργηση κι αυτής της εισφοράς. Στην περίπτωση που η τρόικα δεχθεί να εφαρμοστεί η περικοπή αυτή, οι απώλειες για τον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε περίπου 250.000.000 ευρώ ετησίως.
Εάν τα κονδύλια αυτά πάψουν να εισέρχονται στον Οργανισμό, σχεδόν αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα με την παροχή των οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και των επιδομάτων μητρότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...