Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αποχώρηση με αιχμές του Νίκου Χριστοδουλάκη από τους «58»

iefimerida.gr
Αποχώρηση με αιχμές του Νίκου Χριστοδουλάκη από τους «58»
ην αποχώρηση του από τις διαδικασίες των «58», μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο πρώην υπουργός, στην σύντομη επιστολή αποχώρησης του αναφέρει ότι το εγχείρημα δεν τον αφορά πλέον, αφήνει αιχμές για την λειτουργία των «58» και εύχεται καλή πορεία και αντοχή σε όσους συνεχίζουν.
Η επιστολή αποχώρησης Χριστοδουλάκη απο τους «58» έχει ώς εξής:
« Από τον περασμένο Δεκέμβριο σταμάτησα να συμμετέχω στις διαδικασίες των «58». Το έκανα γιατί θεώρησα ότι μόνο αν προβάλαμε συγκεκριμένες απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα θα είχε πολιτικό νόημα η προσπάθεια. Και μόνο αν οι προτάσεις μας ήταν διαφορετικές από την υπάρχουσα πόλωση θα μπορούσαμε να δράσουμε καταλυτικά στην ανασυγκρότηση της παράταξης. Αυτό όμως δεν έγινε – ή τουλάχιστον εγώ δεν το αντιλήφθηκα. Η δραστηριότητα κυρίως περιστρεφόταν γύρω από περίπλοκες διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που ελάχιστους ενδιέφεραν και τώρα μάλλον ούτε αυτούς. Έτσι σιωπηρά προτίμησα να απέχω και να περιμένω την περίφημη συνδιάσκεψη μήπως αλλάξουν εκεί τα πράγματα.
Μετά όμως από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από το εγχείρημα. Δεν με αφορά πλέον έτσι όπως γίνεται. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω ότι η αποχώρηση μου θα έχει καμιά επίπτωση αφού ποτέ δεν μου ζητήθηκε συνεισφορά σε κάποιο θέμα ή εκδήλωση. Νομίζω όμως ότι ακόμη δικαιούμαι να θέσω ένα απλό ερώτημα:
«Αφού οι βασικοί παράγοντες της κίνησης είχαν εξ αρχής τόσο ριζικές διαφορές μεταξύ τους – όπως αποδεικνύουν οι βαριές εκφράσεις – γιατί δεν τις εξέθεσαν ανοιχτά σε όλους αλλά επέλεξαν να καλυφθούν πίσω από οργανωτικούς ρόλους;» Δεν υπάρχει κάποια ευθύνη έστω και τώρα;
Σας χαιρετώ και εύχομαι καλή πορεία και αντοχή σε όσους συνεχίσουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...