Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Άνοιγμα» της ΔΗΜΑΡ στους «58»

matrix24.gr
Ο Neo πληροφορείται πως μετά τις χθεσινές εξελίξεις με το ναυάγιο της «Ελιάς» και το διαζύγιο των «58» με το ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ επικρατούν πλατιά χαμόγελα.
«Άνοιγμα» της ΔΗΜΑΡ στους «58»
Και έχουν κάθε λόγο τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου να χαμογελούν, καθώς στη ΔΗΜΑΡ αποτελεί κυρίαρχη εκτίμηση πως αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς έναν… αποτελεσματικό πολιτικό «φερετζέ», τότε μπορεί η ΔΗΜΑΡ να περάσει το ΠΑΣΟΚ και η Χαριλάου Τρικούπη να συντριβεί.
Τούτων δοθέντων, ο Neo διακινδυνεύει την πρόβλεψη πως τις επόμενες ημέρες, θα εκδηλωθούν ορισμένες προσκλήσεις από στελέχη της ΔΗΜΑΡ προς κάποιους εκ των πρωταγωνιστών των «58», καθώς η προσπάθεια του Φώτη Κουβέλη να συγκροτήσει τον δικό του «τρίτο πόλο» βρίσκεται σε εξέλιξη -και έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας τώρα, μετά το διαζύγιο των «58» με το ΠΑΣΟΚ.
Την αρχή έκανε ήδη από χθες ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος χωρίς να περιμένει να επισημοποιηθεί το ναυάγιο της «Ελιάς», είχε φροντίσει να εμφανιστεί «ανοιχτός» προς τους «58». Σχολιάζοντας το κείμενο της Πρωτοβουλίας για την Κεντροαριστερά, ο Μαργαρίτης είχε επισημάνει ότι «το κείμενο των 58 για την Ευρώπη έχει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Κυρίως την κριτική προς τις ασκούμενες πολιτικές και τη Γερμανική Χριστιανοδημοκρατία. Δυστυχώς όμως ισχύει η παροιμία «στου κουφού τη πόρτα… όσο θέλεις βρόντα!».

Επίσης, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ είχε καταλογίσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο «κατεύθυνση στρατηγικής συνεργασίας με την ΝΔ και τη κεντροδεξιά» και είχε προσθέσει: «Αυτό προκύπτει από την απουσία οποιασδήποτε διαφοροποίησης και κριτικής προς τις κυρίαρχες πολιτικές. Πρόκειται για επιλογές που παγιδεύουν και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα κεντροδεξιά σενάρια». Μένει να φανεί αν οι «58» συγκινήθηκαν από την ανάλυση του Μαργαρίτη ή αν εκείνοι έχουν… διαφορετική «κατεύθυνση στρατηγικής συνεργασίας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...