Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κουβέλης: Στην ομάδα των Σοσιαλιστών η ΔΗΜΑΡ – αιχμές για Παπαδόπουλο και Ψαριανό

skai.gr
Σχετικά με την πρωτοβουλία των 58, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα» εννοώντας τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Γρηγόρη Ψαριανό που έχουν ταχθεί υπέρ της πρωτοβουλίας.

Στην συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ρώμη στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, πρόκειται να παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος την Τρίτη βράδυ σε γεύμα με δημοσιογράφους.

Απαντώντας εμμέσως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου.

Σχετικά με την πρωτοβουλία των 58, ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπασθεί, και πως «το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα» εννοώντας τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Γρηγόρη Ψαριανό που έχουν ταχθεί υπέρ της πρωτοβουλίας.

Μάλιστα εκτίμησε ότι αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε, «κουτσή.»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά στην στάση που τηρεί το ηγετικό στέλεχος, Σπύρος Λυκούδης και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η ΔΗΜΑΡ θα πετύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, ενώ δήλωσε ότι θα ήταν «παράδοξο» στέλεχος του κόμματος να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των 58.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε δε ως «αθλιότητες» τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ για το μεγάλο πρόβλημα του χρέους είπε ότι θα πρέπει να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...