Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Συζητά ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια ο Οικονόμου

tvxs.gr

Την συμμετοχή του σε συζητήσεις για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς κομματικό προσανατολισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Οικονόμου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, σχολίασε ότι «αν ευοδώσει αυτή η κίνηση, φυσικά δεν θα είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ».
Καλούμενος να σχολιάσει πως προέβη σε αυτή την απόφαση «χωρίς να ρωτήσει», απάντησε πως «όταν προχωράς σε μία τέτοια κίνηση δε ρωτάς, στη συνεχεία ζητάς τη στήριξη κομμάτων». Μιλώντας στο Mega ανέφερε, δε, πως σε αυτή την ανεξάρτητη πρωτοβουλία μπορούν να συμμετέχουν πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστέρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να προέρχονται από τους «58» - οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν ανοιχτή πληγή για την Αγίου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η στάση που κρατά η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης απέναντι στις κινήσεις που γίνονται στον χώρο της κεντροαριστεράς έχουν φέρει στην επιφάνεια εσωκομματικές διαφωνίες. Χαρακτηριστική ήταν η αποχώρηση του πρώην γραμματέα του κόμματος, Σπύρου Λυκούδη, από την θέση του, αλλά και η αντίστοιχη του πρώην εκπροσώπου, Ανδρέα Παπαδόπουλου.
Ο Φώτης Κουβέλης, δε, στρέφει τα βέλη του προς τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος που στηρίζουν τους «58», καλώντας τους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Κατ' επέκταση, αναμένονται αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Οικονόμου.

Πάντως, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε πως συμμετέχει στην Κίνηση των 58 μόνο στο πλαίσιο των διεργασιών για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Πρόσθεσε πως  εάν οι «58» μετατραπούν σε κόμμα τότε ο ίδιος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Δημοκρατική Αριστερά. «Είναι αυτονόητο το τι θα πράξω ως βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ», είπε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να θέσει ένα τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να κοιτά την έξοδο της Αγίου Κωνσταντίνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...