Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για τους πλειστηριασμούς

real.gr
Η ΔΗΜΑΡ θα εξαρτήσει την υπερψήφιση ή όχι της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς, από το εύρος της αποδοχής των αλλαγών, που έχει προτείνει με την τροπολογία που έχει καταθέσει για τρίτη φορά σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.

Αυτό συνάγεται από ανακοίνωση του κόμματος, ενόψει της αναμενόμενης κατάθεσης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι με την τροπολογία της, ζητείται η παράταση του διαστήματος προστασίας έως το τέλος του 2015 και η συνέχιση της ισχύος του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που προστάτευε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας για οφειλές προς τις τράπεζες έως και 200.000 ευρώ.

Η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζει «ευθύς εξ αρχής ότι τα σωρευτικά κριτήρια που θέτει η ρύθμιση, δημιουργούν προβλήματα, ειδικότερα σε ό,τι αφορά:

Την "οροφή" των 200.000 ευρώ με δεδομένες τις άκρως υπερτιμημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, το καθαρό εισόδημα οικογενειών με δύο εργαζόμενους υπαλλήλους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, τη συνολική αξία κινητής ή ακίνητης περιουσίας, με συνυπολογισμό, για όσους διαθέτουν και της κατοικίας στον τόπο καταγωγής τους. Επιπλέον το πρόβλημα της ευθύνης των εγγυητών δανείων για κατοικία δεν μπορεί να μην αντιμετωπίζεται».

Και προστίθεται πως «σε κάθε περίπτωση, η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η προστασία είναι απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...