Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κοντά στους αστέγους της Αθήνας, η κινεζική κοινότητα -Διοργάνωσε μπαζάρ και μάζεψε χρήματα

16/12/2013 , iefimerida.gr
Κοντά στους αστέγους της Αθήνας, η κινεζική κοινότητα -Διοργάνωσε μπαζάρ και μάζεψε χρήματα
Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η κινεζική κοινότητα στην Αθήνα, φανερώνει το ενεργό ενδιαφέρον της για τα προβλήματα που ταλανίζουν πόλη και το κάνει εμπράκτως με ενέργειες και πρωτοβουλίες.
Χθες διοργάνωσε ένα μπαζάρ με είδη κινέζικης λαϊκής τέχνης -και όχι μόνο- στην Κυψέλη, με τα έσοδα να δίδονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων (Υποδοχής και Αλληλεγγύης), ήτοι στους αστέγους.
Οπως δήλωσε και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Qiwen Said στην εναρκτήρια ομιλία του (την οποία και αναμεταδίδει η Shanghai Daily), «Με αυτό το παζάρι η κινεζική κοινότητα επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα ότι στέκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν μια κρίση σήμερα. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα χέρι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας. Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Έλληνες για τη συνδρομή τους να ενταχθούν οι Κινέζοι ομογενείς, να οικοδομήσουν μια καλή ζωή στην Ελλάδα και να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία».
Από τη μεριά της η πρόεδρος του κινεζικού Εμπορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου στην Ελλάδα, Xu WeiChun επισήμανε: «Αγαπάμε την Ελλάδα, είναι η δεύτερη πατρίδα μας. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας. Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες »
Μεταξύ των συμμετεχόντων φέτος ήταν ο λαϊκός τραγουδιστής της Κίνας, Cai Guoqing. Μάλιστα ταξίδεψε στην Ελλάδα για πρώτη φορά, συνοδευόμενος από μια πολυπληθή ομάδα άλλων καλλιτεχνών, με σκοπό να δώσουν μια μοναδική παράσταση, ενταγμένη κι αυτή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους αστέγους της Αθήνας.
Οπως δήλωσε ο Cai Guoping: « Για μένα είναι πολύ συναρπαστικό. Ξέρω ότι πολλοί Κινέζοι διαμένουν στην Ελλάδα και εργάζονται πολύ σκληρά και με ειλικρίνεια. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κρατήσουμε τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και την Ελλάδα ».
Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι Αθηναίοι κατέκλυσαν τη δημοτική αγορά της Κυψέλης, για να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές, να αγοράσουν παιχνίδια και στολίδια από το μπαζάρ, αλλά και παραδοσιακά χειροτεχνήματα από πορσελάνη, μεταξωτά ενδύματα, αξεσουάρ και άλλα προϊόντα που προσφέρονται από τους Κινέζους επιχειρηματίες που ζουν στην Ελλάδα .
Φυσικά δεν έλειψε το... κλασικό κινέζικο τσάι και κάποιες επιδείξεις πολεμικών τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...