Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ και η πρόταση μομφής

του Σταύρου Μπούρπουλα*

  

Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε δια των οργάνων της να μην ψηφίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Σύριζα , αλλά να δηλώσει παρόν κατά την ψηφοφορία.
Άκουσα την ομιλία του εκπροσώπου του κόμματος στη βουλή Β.Οικονόμου , ο οποίος πάνω κάτω τήρησε  ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση , λες και δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα. Στον Συριζα μπορούν να καταλογιστούν πολλά αλλά δεν κυβερνάει αυτός.
Κατά τη γνώμη μου η Δημάρ έπρεπε να αποφασίσει ότι θα ψηφίσει την πρόταση μομφής και να ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της που ισοπεδώνει τους πολίτες , δίχως όμως να ταυτίζεται με το Σύριζα και τις επιδιώξεις του.
Ταυτόχρονα να αναδείξει τα αδιέξοδα της πολιτικής του Σύριζα ο οποίος θέλει να κυβερνήσει όχι για να αλλάξει αλλά για να μην αλλάξει τα κακώς κείμενα και της παθογένειες του κράτους  και της λειτουργίας του και γι αυτό λέει ναι σε όλους και για όλα , στηρίζοντας άκριτα όποιονδήποτε διεκδικεί οτιδήποτε.
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάρει ξεκάθαρη και διακριτή θέση η Δημάρ η οποία δείχνει να μην εκπέμπει καθαρό πολιτικό σήμα;
Υ.Σ : Δεν διάβασα κάποια ανακοίνωση της κίνησης των 58 (στη συντονιστική γραμματεία της οποίας μετέχουν και 2 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Δημάρ) για τα Ματ στην ΕΡΤ. Μάλλον θα τους κάλυψε η δήλωση του Κεδίκογλου...

* Ο Σταύρος Μπούρπουλας είναι Οικονομολόγος , ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...