Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μαργαρίτης: Τώρα είναι αργά

enikos.gr
Μαργαρίτης: Τώρα είναι αργά
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για να επιστρέψει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά.
«Μου φαίνεται περισσότερο ως μια εσωτερική συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία αυτή η ιστορία. Η κ. Μπακογιάννη πιέζει για άνοιγμα προς το κέντρο», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαργαρίτης και συνέχισε:
«Η κ. Ασημακοπούλου είχε αντιληφθεί τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ως ευγενική συμμετοχή. Η Δημοκρατική Αριστερά στήριξε την κυβέρνηση για να αποφύγουμε την έξοδο από την ευρωζώνη και να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Δέσμευση της κυβέρνησης τότε ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, την οποία στη συνέχεια παράτησε».
«Όσοι νόμιζαν ότι η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση ήταν μια ευγενική συμμετοχή, έκαναν λάθος. Τώρα είναι αργά», πρόσθεσε, ενώ για το «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας είπε:
«Το παρών είχε ένα σαφές μήνυμα. Αυτόνομο και διακριτό. Ότι εμείς επιχειρούμε έναν τρίτο πόλο, απέναντι στην αναπαλαίωση του δικομματισμού η οποία είναι αυτή που μας οδήγησε στο παρελθόν σε αδιέξοδο».
«Οι λόγοι για τους οποίους φύγαμε από την κυβέρνηση, δεν αλλάξανε», ξεκαθάρισε ο κ. Μαργαρίτης, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ με έχει μπερδέψει. Με μπερδεύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Στο Τέξας η ομιλία του ήταν μια στροφή στον ρεαλισμό. Την ίδια στιγμή, μιλάει για μονομερή κατάργηση του μημονίου. Δεν είναι πελάτες οι πολίτες, πρέπει να τους λες την αλήθεια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίσει με ρεαλισμό αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...