Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Εσείς μετανάστες... εμείς Ρίο

Πέτρος Κατσάκος , avgi.gr


  Αποσπάσματα από τη χθεσινή ειδησεογραφία:
* Σύμφωνα με την Eurostat, το 2012 καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 κάτοικοί της.
* Το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" έχει ήδη καταναλώσει το 90% του προϋπολογισμού του, καθώς από 22 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται ετησίως εγκρίθηκαν μόνο τα 3,5 ευρώ.
* Το 60% δεκαέξι χιλιάδων οικογενειών -συνολικά 32.358 μαθητές- αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.
* Υποχρηματοδοτούμενα τα 73 Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων που λειτουργούν πανελλαδικά.
* Στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά υπάρχουν βάρδιες κατά τις οποίες αναλογεί μία με δύο νοσηλεύτριες σε 30 με 40 ασθενείς, την ίδια ώρα που από τις 11 Κλινικές λειτουργούν μόνον οι 6 και δύο κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν κλειστά.
* Το 2013 αυξήθηκαν 30% οι αυτοκτονίες στη Δυτική Ελλάδα.
* Το 38% των Ελλήνων δανείζεται για να πληρώσει λογαριασμούς, καθώς τον χαμηλότερο βαθμό ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε σύνολο 21 χωρών παρουσιάζουν οι πολίτες στη χώρα μας.
* Με ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τον θάνατο 46χρονου Μπαγκλαντεσιανού στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η αιτία θανάτου.

Και λοιπόν; Η ανάπτυξη όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά τώρα ετοιμάζουμε και βαλίτσες για Βραζιλία. Μόνο που αυτό το «πάμε Ρίο» στα χθεσινά πρωτοσέλιδα μόνο σαν black humor ακούγεται την ώρα που δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα διόδια για Ρίο-Αντίρριο. Οι μόνοι φυσικά που έχουν κάθε λόγο να χαίρονται είναι οι γνωστοί «φιλοξενούμενοι» της ΕΠΟ και των χρυσών χορηγών, που ήδη στέλνουν αντίγραφα των διαβατηρίων τους για το μεγάλο ταξίδι του καλοκαιριού. Ας θυμηθούμε μονάχα το πλήθος των «επωνύμων» που πριν τέσσερα χρόνια στριμώχτηκαν στα αεροπλάνα της «χορηγούμενης» εθνικής υπερηφάνειας για τη Νότιο Αφρική και θα καταλάβουμε τι έχει να γίνει φέτος στις πτήσεις για Ρίο. Οπότε πού χρόνος να ασχοληθούμε με τα μικρά, τα μίζερα και το εμπόριο της κλάψας των νεοσταλινικών την ώρα που το έθνος παρακολουθεί ταχύρρυθμα μαθήματα σάμπας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...