Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μη χάνεις το χρόνο σου… Χρησιμοποίησέ τον!

Με στόχο την υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οι Δήμοι Αγίου Δημητρίου και Αλίμου προχωρούν στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μεταξύ άλλων, λειτουργεί και η κοινωνική δομή της Τράπεζας Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ;
Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και στηρίζεται στο δικό της «νόμισμα», το ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα). Για παράδειγμα, ένας ηλεκτρολόγος προσφέρει 1 ώρα ηλεκτρολογικές υπηρεσίες σε κάποιο μέλος, κερδίζοντας έτσι 1 ΤΕΜ, το οποίο στη συνέχεια το ξοδεύει λαμβάνοντας κάτι που έχει ανάγκη, π.χ. 1 ώρα μάθημα αγγλικών.
Παράλληλα παρέχεται στους ωφελούμενους του προγράμματος ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη από τον κοινωνικό λειτουργό που στελεχώνει τη δομή.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην προσπάθεια αυτή.
Για περαιτέρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Τράπεζας Χρόνου στον Άγιο Δημήτριο επί της οδού Αλεξ. Ασημακοπούλου 7 (τηλ. 2109902882) ή στο Γραφείο Διαμεσολάβησης επί της οδού Ξενοφώντος 10 (τηλ. 2109754035).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...