Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κάτι υπέγραψα κι εγω

Γιούλα ΡάπτηΓιούλα Ράπτη , protagon.gr
Μέσα Οκτώβρη: έρχεται, λέει, χειμώνας βαρύς. Μπορεί, λένε, να έρθουν και σεισμοί. Όπου να 'ναι κατεβάζουμε χαλιά. Τα χάλια τα 'χουμε στρωμένα μόνιμα.
Κίνηση ή ανακύκλωση; Το κείμενο για τον τρίτο πόλο, μετά τον βόρειο και τον νότιο, δόθηκε στη δημοσιότητα με υπογραφές γνωστές για την πολιτική τους παρουσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Προς τα πού στοχεύει για να το πεις, έχει σημασία πού στέκεσαι. Ισχύει για τον προσανατολισμό γενικά, αλλά και πολιτικά. Τι είναι δεξιά σου, τι αριστερά και τι στο κέντρο που ήταν πάντα περιζήτητο, εξ ου και ο συνωστισμός.
«Νεοκομμουνισμός»: ένας από τους όρους που χρησιμοποιείται στο κείμενο των 58 και δεν είναι (τουλάχιστον) φιλικός για το δεύτερο μισό του συνθετικού, κεντρο-αριστερά. Ο νεοναζιστικός πάλι κίνδυνος ξεπετιέται με 2-3 αράδες. Θα μπορούσε κανείς να το πει κέντρο-κέντρο, αν με την Αριστερά τον χωρίζουν πια σχεδόν τα πάντα. Αυτό θυμίζει λίγο το win-win ή και το lose-lose.
Τανκς με χορηγό; No, thanks, θα λέγαμε όλοι, εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θεωρεί ότι θα αναπτερωθεί το ηθικό μας αν (ξανα)παρελάσουν τα άρματα μάχης, την 28η Οκτωβρίου. Σαν να λέμε ότι το κόστος των παρελάσεων στις εθνικές επετείους από 350.000 ευρώ το χρόνο θα ξαναφτάσει τα 3,1 εκατ. Αυτό δεν θα μας ανεβάσει την εθνική περηφάνια, την πίεση θα μας ανεβάσει...
Υπέγραψα κι εγώ (όχι ως προσωπικότητα, ως πολίτης) για να ιδρυθεί Αντιναζιστικό Μουσείο στις φυλακές της Κομμαντατούρ, στην οδό Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι η καλύτερη στιγμή για να αποδείξουν όσοι διατυμπανίζουν την αντιφασιστική τους στάση, να τιμήσουν τις χιλιάδες θύματα που είχε η Ελλάδα.

«Μαρτυρική Ατζέντα»: Το πληκτρολόγιο χάλασε και όλο το κείμενο γράφτηκε κάνοντας κάποια γράμματα (το βήτα, το ωμέγα και λίγο πριν από το τέλος και το γάμα) copy-paste. Ούτε στον εχθρό μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...