Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κουβέλης: Μικρά αποστήματα φασισμού στα σώματα ασφαλείας - «Όχι» σε εκλογές για τη ΧΑ



Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφέροντας ότι το κόμμα είχε θέσει θέμα ΧΑ κατά τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.
Προειδοποίησε δε, ότι υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας, που υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν.

«Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα (φασισμού) στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Τόνισε ότι παρότι το θέμα της ΧΑ είχε τεθεί στην συγκυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχε συγκεκριμένη ενέργεια. «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ‘θίγετε τα κακώς κείμενα’» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της προκήρυξης εκλογών εξαιτίας των εξελίξεων με το ακροδεξιό κόμμα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε την ΧΑ και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων» αλλά δεν απέκλεισε εκλογές και μέσα στο 2013.

Έθεσε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης για τη δραστηριότητα του κόμματος και ζήτησε σύγκληση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου έναντι της ναζιστικής απειλής.

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ στον κ. Κουβέλη, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις, επικαλούμενος το σχετικό πόρισμα του Γενικού Επιτελείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...