Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Εξορθολογισμός μόνο για τους… άλλους

Ο «μεταρρυθμιστής του Δημοσίου» Αντ. Σαμαράς διαθέτει τρεις Γενικές Γραμματείες και περισσότερους από 150 υπαλλήλους

Του Xάρη Ιωάννου , efsyn.gr

Μπορεί να μιλά συνεχώς για «μεταρρυθμίσεις» και «εξορθολογισμό» του Δημοσίου, όμως ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν δίνει ούτε καν ο ίδιος το καλό παράδειγμα. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι έχει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις Γενικές Γραμματείες (Κυβέρνησης, Πρωθυπουργού και η νεοσύστατη του Συντονισμού), οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 150 άτομα προσωπικό, αριθμός που μπορεί να ξεπεράσει τα 200, αν στελεχωθεί πλήρως η Γ.Γ. Συντονισμού.

Οπως παραδέχεται ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης, σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή προς τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η στελέχωση των υπηρεσιών που υπάγονται απευθείας στον Αντ. Σαμαρά έχουν ως εξής:

● Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης υπηρετούν 46 εργαζόμενοι (μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες και αποσπασμένοι). Οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 67.

● Στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 72 μετακλητοί εργαζόμενοι (ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες, αποσπασμένοι), με προβλεπόμενες 88 θέσεις. Επίσης υπηρετούν 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και 21 υπάλληλοι μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Σύνολο Γραμματείας: 101 άτομα.

● Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, που βρίσκεται σε διαδικασία στελέχωσης, υπηρετούν 7 υπάλληλοι (δύο μετακλητοί, τέσσερις με απόσπαση, ένας με μετάταξη), ενώ συνολικά προβλέπονται 63 θέσεις προσωπικού.

Ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων σε γραφεία υπό τον σημερινό πρωθυπουργό ανέρχονται σε 154 και οι περισσότεροι έχουν διοριστεί, έστω και με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από τη σημερινή κυβέρνηση που κατά τα άλλα απολύει δημόσιους υπάλληλους αφειδώς ως «πλεονάζοντες».

Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι οι υπηρεσίες αυτές έχουν επιφορτιστεί με το έργο να… συλλέξουν στοιχεία για να μειώσουν το προσωπικό στα υπουργεία και γενικά τον δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...