Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ασθενής με ανεύρυσμα πέθανε μετά την άρνηση γιατρών να τον χειρουργήσουν

Επικαλέστηκαν το τέλος της εφημερίας

Ασθενής με ανεύρυσμα πέθανε μετά την άρνηση γιατρών να τον χειρουργήσουν
  (Φωτογραφία:  ICON )
Αθήνα , 12/9/2013 , in.gr
Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 72χρονος από τη Νέα Μανωλάδα την άρνηση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τον χειρουργήσουν.

Επικαλούμενοι το τέλος της εφημερίας οι αγγειοχειρούργοι αρνήθηκαν να δεχτούν και να χειρουργήσουν τον 72χρονο ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος»

Το πρωί της Τρίτης ο 72χρονος ένιωσε πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη. Οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί δήλωσαν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, η οποία απαιτούσε άμεση αγγειοχειρουργική αξιολόγηση. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ωστόσο, δεν διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα, γι'αυτό και ζητήθηκε η διακομιδή του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το κοντινότερο νοσοκομείο με αγγειοχειρουργική μονάδα ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ωστόσο, οι αγγειοχειρούργοι αρνήθηκαν να δεχτούν τον 72χρονο, λέγοντας ότι το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία και πως το πρόγραμμα του χειρουργείου ήταν πλήρες μέχρι το μεσημέρι.

Μετά από προσπάθειες τόσο των γιατρών από το νοσοκομείο Αμαλιάδας, όσο και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που παρενέβη, για να πείσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για την σοβαρότητα της κατάστασης του 72χρονου,  η απάντηση που έλαβαν ήταν και πάλι αρνητική.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι ο ασθενής να πέσει σε κώμα και λίγο αργότερα να πιστοποιηθεί ο θάνατός του.

Για το περιστατικό το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να καταλογιστούν πειθαρχικές και να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...