Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ο Πρόεδρος διακοπεύει το ίδιο και η ιστοσελίδα μας

Διακοπές στις ορεινές «παραλίες» της Ηπείρου
Ο πρόεδρος ετοιμάζεται  για διακοπές στη Ζάκυνθο όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iefimerida.gr, ένα χρόνο και κάτι μέρες από τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά και σχεδόν ενάμισι μήνα από την αποχώρηση της από αυτή.
Ευκαιρία για τον πρόεδρο να αναλογιστεί τις ευθύνες του  αλλά και αυτές της ηγετικής ομάδας του κόμματος  , καθώς κατά τη γνώμη μου , δια της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση , στρώθηκε το χαλί για τη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας η οποία εντείνεται -δίχως ακόμη να  γνωρίζουμε αν και υποπτευόμαστε τα μελλούμενα -και  στην διακυβέρνηση της χώρας από τη χειρότερη δεξιά εκδοχή της μεταπολίτευσης.
Η αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση είναι ένα βήμα , αλλά η αριστερή στροφή δεν ολοκληρώνεται με επιλογές όπως το "παρόν" στην ψηφοφορία για την κατάργηση οργανισμών με προεδρικό διάταγμα , ούτε με την παραμονή στις θέσεις του δημοσίου των διορισμένων από τη Δημαρ υπαλλήλων.Απαιτείται μια άλλη πολιτική στην πράξη.

Διότι  «Είμαστε η Αριστερά που επιδιώκει να εντάσσει τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης. Καθημερινή μας επιδίωξη η αντιπαλότητα στο νεοφιλελευθερισμό, η διεύρυνση της δημοκρατίας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών, η προστασία του περιβάλλοντος, η οικολογική ανάπτυξη, η δημοκρατική ολοκλήρωση και η προοδευτική ευρωπαϊκή πορεία» (Διακήρυξη αρχών Δημοκρατικής Αριστεράς 27.6.2010)

Με αυτά και τα άλλα και εφόσον ο πρόεδρος "διακοπεύει" , ευκαιρίας δοθείσης και οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια αλλά και τις παραλίες.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλες και όλους.

Σταύρος Μπούρπουλας

Στη Ζάκυνθο για διακοπές ο Φώτης Κουβέλης απαλλαγμένος από τα κυβερνητικά άγχη  
2.08.2013  , iefimerida.gr

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος θα αφήσει για λίγες μέρες το γραφείο του στην Αγίου Κωνσταντίνου.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναχωρεί αύριο για τα Επτάνησα και συγκεκριμένα για τη Ζάκυνθο .
Προορισμός τον οποίο, όπως μαθαίνει το iefimerida.gr επιλέγει εδώ και πολλά χρόνια για τις οικογενειακές του διακοπές, ενώ ο επόμενος σταθμός -για τις λίγες αυτές μέρες θερινής ανάπαυσης- θα είναι πιθανότατα τα Τρίκαλα.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μετρημένες διακοπές τόσο για τον ίδιο τον κ. Κουβέλη, όσο και για βουλευτές και στελέχη του κόμματος, αφού τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα είναι πολλά και η ΔΗΜΑΡ σχεδιάζει να βρεθεί από Σεπτέμβριο, εκ νέου στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...