Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης

Της Μαρίας Γιαννακάκη* , EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τυχόν στρατιωτική επέμβαση, ακόμα και περιορισμένη, στη Συρία ισοδυναμεί με κίνδυνο επέκτασης της κρίσης εκτός συριακών συνόρων και με πρόκληση ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Η στρατιωτική επέμβαση δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα, δεν θα σταματήσει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, το μεγάλο θύμα θα εξακολουθήσει να είναι ο συριακός λαός. Θα προκαλέσει μονιμότερη εμπλοκή της Δύσης με απρόβλεπτες συνέπειες για τη διεθνή ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Η διεθνής κοινότητα, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών και η Ε.Ε. πρέπει να αναζητήσουν και να επιμείνουν στην εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα διασφαλίζει το τέλος των εγκλημάτων του τυραννικού καθεστώτος Ασαντ και των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών σε βάρος αμάχων και παιδιών, τη λήξη του αιματηρού εμφυλίου και τη μετάβαση σε δημοκρατικό καθεστώς που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες όλων.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, ούτε να παράσχει βοήθεια και στήριξη.

Αντίθετα, πρέπει να συμβάλει στην υλοποίηση οποιασδήποτε πρωτοβουλίας εξεύρεσης πολιτικής λύσης με τη συμμετοχή όλων των πλευρών.

 * Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...