Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πρόδηλη παραβίαση


Του Παντελή Μπουκάλα , kathimerini.gr
Αντιγράφω την κομματική ανακοίνωση: «Η παράταση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά, πέρα από το προβλεπόμενο από το νόμο όριο, είναι παράνομη ενέργεια. Η απόλυτη καταδίκη μας απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας ή βίας είναι αυτή που μας κάνει να μην μπορούμε να δεχτούμε την πρόδηλη παραβίαση του Συντάγματος. Ο Σακκάς πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στη Δικαιοσύνη. Κάθε άλλη καθυστέρηση πλήττει τις δικονομικές εγγυήσεις και τη δημοκρατία μας».
Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ; Τι καταγγέλλεται για τη σχεδόν τριετή φυλάκιση ενός αδίκαστου ανθρώπου που ένα μήνα τώρα βρίσκεται σε απεργία πείνας; Πρώτον, παρανομία. Δεύτερον, πρόδηλη παραβίαση του Συντάγματος. Τρίτον, πλήγμα κατά της δημοκρατίας. Δηλαδή; Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα κάποια προωθημένη συνιστώσα, μαοϊκή ή τροτσκιστική. Και πού είναι τότε η κατακεραυνωτική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον όλων αυτών των «φιλοτρομοκρατών»; Α, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ; Και τι είναι; ΔΗΜΑΡ; Λέει η ΔΗΜΑΡ τέτοια πράγματα; Ε, άμα τα λέει, ας της τα πει κι αυτής κι ας της τα ψάλει ο κ. Κεδίκογλου. Και ο κ. Δένδιας. Και ο κ. Παπαμιμίκος. Τι παναπεί πρώην κυβερνητικός εταίρος; Αν χαλάει με τέτοια θρασύτητα την εικόνα της χώρας, πάνω που ξαναμαναφτιάχνει, πρέπει να πάει στον πάγκο της κι αυτή, όπως όλοι οι κατεργάρηδες κι οι συκοφάντες. Αντιγράφω την ανακοίνωση άλλου κόμματος: «Η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί τριάντα και πλέον μήνες, του κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης στην αποπεράτωση της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Ε, αυτή είναι σίγουρα του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι; Ούτε αυτή; Τότε τι; Μήπως είναι άλλης πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ; Πάλι όχι; Τι; ΠΑΣΟΚ; Ποιος αλαφροΐσκιωτος Πασοκτζής προσβάλλει μια κυβέρνηση όπου συμμετέχει το κόμμα του και ο ίδιος ο αρχηγός του; Κάποιος τριτοκλασάτος, τι άλλο. Αν βέβαια είναι τριτοκλασάτος ο κ. Κ. Τριαντάφυλλος, εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για θέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Εν ολίγοις, ένα κόμμα που συγκυβερνά και ένα που συγκυβερνούσε μέχρι χθες καταγγέλλουν την κυβέρνηση, δηλαδή το άλλο κόμμα, το μεγάλο, ότι φέρεται αντιδικονομικά, αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά. Τι απαντά η Ν.Δ.; Η Ν.Δ. πιστεύει εις ένα Θεόν και σε τρεις αδιανόητες εξισώσεις. Η πρώτη: αναρχικός = τρομοκράτης. Η δεύτερη: κατηγορούμενος = ένοχος, κι ας μη δικάστηκε ποτέ. Και η τρίτη: φιλόνομος = φιλοτρομοκράτης. Αντε μετά να αποδείξεις ότι λαθεύει ο «Γκάρντιαν» όταν λέει τα εξής: «Η περίπτωση του Σακκά συμπυκνώνει με ακρίβεια τη φύση της αδικίας που βασιλεύει πάνω από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα – και πέραν αυτής. Σε όλη την Ευρώπη, οι ιστορίες της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής αδικίας και η εισβολή στη ζωή των πολιτών γρήγορα μετατρέπονται σε κοινοτοπία»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...