Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Εκεί, εκεί, στην Αγ. Παρασκευή!

Ελένη Αποστολοπούλου, 12/06/2013 , metarithmisi.gr



Είναι αρκετός ο καιρός που έχω ήδη βγει στη σύνταξη και γενικά, τα πόδια μου συχνά με προδίδουν για να μπορώ να πηγαίνω σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, όταν βέβαια συμφωνώ με τα αιτήματα.

Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να μην πάω απόψε στην ΕΡΤ. Εκεί όπου κύλησε η μισή ζωή μου. Εκεί, που δεν υπήρχε ωράριο, νύχτα ή ημέρα, όταν επρόκειτο για έκτακτες ειδήσεις. Ο μεγάλος μύθος που έχει γίνει πιστευτός από πολλούς, τους περισσότερους ίσως, είναι ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ τα παίρνουν χοντρά, δεν δουλεύουν, κάνουν τις κοπάνες τους όποτε γουστάρουν και τα λοιπά… Δεν θα σταθώ σε αυτού του είδους τις αισχρές συκοφαντίες, γιατί για τέτοιου είδους συκοφαντίες πρόκειται.

Πράγματι, υπάρχουν αυτοί που τα παίρνουν χοντρά, που δήθεν δουλεύουν, που κάνουν κοπάνες και τα λοιπά. Είναι οι ανηψιές, οι ανηψιοί, οι κολλητοί, οι συγγενείς διαφόρων υψηλά ισταμένων κομματικών στελεχών. Δεν ξέρω πόσοι είναι, ίσως είναι πολλοί. Η ΕΡΤ όμως, δεν λειτουργεί με αυτούς. Λειτουργεί με τους χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους, που δεν έχουν ωράριο ή Σαββατοκύριακα, Πάσχα, Χριστούγεννα και αργίες. Και αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου τους.

Χιλιάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Ραδιομέγαρο. Όμως, εγώ, αυτούς τους συναδέλφους είδα απόψε. Με αυτούς που φάγαμε ψωμί κι αλάτι μαζί, που πιστέψαμε και δουλέψαμε για να ανεβάσουμε το κύρος της ενημέρωσης, ήμουν και θα είμαι. Και αν η κυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι άξια να ελέγξει τη δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο, δεν είναι άξια να κυβερνήσει. Γιατί - πασίγνωστο και ίσως περιττό αλλά το γράφουμε για την ιστορία- είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις που ακολούθησαν την τακτική του διορισμού των κολλητών, που έδωσαν εκπομπές αβέρτα-κουβέρτα στους «δικούς μας» με τα χιλιάρικα να πέφτουν βροχή. Οι προηγούμενες όλες – και η σημερινή.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας η λειτουργία των δημόσιων ΜΜΕ σε μία χώρα. Και δεν είναι μόνο θέμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά απέναντι στον γκεμπελισμό του Σαμαρά. Δεν φτάνει μόνο να διαχωρίσουν τη θέση τους με λόγια «στον αέρα». Αν δεν μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά, τουλάχιστον ας πράξουν έτσι όπως πρέπει για τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Γιατί, απόψε ήταν η ΕΡΤ. Ποιος μπορεί να ξέρει τι ξημερώνει αύριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...