Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Συνάντηση με Σαμαρά ζήτησαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Από τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα , in.gr
Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η απάντηση του πρωθυπουργού αναμένεται από ώρα σε ώρα, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΔΗΜΑΡ απέφυγαν τη σύγκρουση για το θέμα της ΕΡΤ, επανέλαβαν όμως, διά του κ. Κουβέλη, ότι είναι «απαράδεκτο να είναι μην ανοιχτή» η ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση «έχει ανάγκη εξορθολογισμού, αναδιαρθρώσεων, πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά επιβάλλεται να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δήλωσαν ότι «κανείς δεν θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας», με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισαν όμως ότι υπάρχει εμφανές πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης και ζήτησαν να υπάρξει συνεννόηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης απαιτεί «ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που τη συγκροτούν και τη στηρίζουν» δήλωσε ο κ. Κουβέλης απευθύνοντας πρόσκληση στον πρωθυπουργό για συνάντηση «για την εξεύρεση του κοινού πολιτικού τόπου και ιδιαίτερα στα ζητήματα όπου είναι ορατή όχι μόνο η διαφορετική άποψη, αλλά και η αντίθεση».

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί «ότι πρέπει να συνεχίσει την πορεία της η κυβέρνηση και θα μπορέσει να τη συνεχίσει με επιτυχία για να βγει η χώρα από την κρίση υπό την προϋπόθεση πως θα αντιμετωπιστούν όλα εκείνα διαφορετικά απόψεις ζητήματα μεγέθη αντίθετων απόψεων».
 
«Οι εξελίξεις θέτουν αναμφίβολα πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία πιστεύει στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας» και το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας «επί τη βάσει όμως αρχών».
«Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια και μπορούμε να τη συνεχίσουμε εφόσον υπάρχει σχέση ειλικρίνειας, θεσμικής ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης για ανάγκες και προτεραιότητες της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε την πεποίθησή του για ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.

«Απευθύνουμε πρόσκληση προς τον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις και να συζητήσουμε με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο για πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
 
«Ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους» κατέληξε, συμπληρώνοντας: «Με αφορμή ένα συγκεκριμένο ζήτημα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας, γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν δεν αφορούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά όλους, την κοινωνία».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...