Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κουβέλης: Αρνήθηκε ο κ. Σαμαράς τη συλλειτουργία των τριών κομμάτων


Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος σύμφωνα με το Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ
Ηχηρή διακοπή της συνάντησης των αρχηγών. Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές στις δηλώσεις του πως δεν βρέθηκε ο απαιτούμενος κοινός πολιτικός τόπος, για το ζήτημα της ΕΡΤ.
"Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζόμενους. Αναδιοργάνωση, αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να είναι ο νέος φορέας αποτελεσματικός και ανεξάρτητος από κόμματα και κυβερνήσεις.
Δεν πρόκειται για τυπικό, διχαστικό ζήτημα. Αφορά στην ουσία.
Το μαύρο στην ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων της ΕΡΤ.
Επέμεινα ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο κοινός πολιτικός τόπος, διότι για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας.
Είναι επίσης απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του προέδρου της ΣτΕ η απόφαση αυτή δεν έτυχε εφαρμογής ως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα, το μαύρο και με ότι αυτό μπορεί να συμβολίζει, να παραμένει στους δέκτες.
Επαναλαμβάνω δεν είναι τυπικό το ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας".
Για να πει στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης αυτό που φαινόταν από την αρχή στον λόγο του.
"Δεν επήλθε συμφωνία. Επέμεινα. Και επέμεινα για τους λόγους που προανέφερα.
Η αποδοχή αυτής της πρότασης που έκανε η ΔΗΜΑΡ σε τίποτα μα σε τίποτα δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή να εξορθολογιστεί η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα,σε καμία περίπτωση δεβ εγκαταλείπει κατ ελάχιστον από την πολιτική της τη μεταρρυθμιστική.
Ναι στην αναδιοργάνωση, ναι στον εξορθολογισμό, αλλά όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν την νομιμότητα. Η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση της ΠΝΠ, παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ που τη γνώριζε. Εγνώριζε τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και προχώρησε και μάλιστα ερήμην των τεσσάρων υπουργών, αυτών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή.
Εμείς επιμένουμε σε αυτή τη θέση. Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος. Η πρόταση μας αποτελούσε ικανή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...