Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Κυβέρνηση πλέον δεν υπάρχει
 Tου Γιώργου Παππά
Ο παλαιοκομματικός Βοναπαρτισμός του κ. Σαμαρά, πολιτικός πολιτισμός ή νοοτροπία ακραίας συντήρησης, με κίνητρα μικροκομματικά και ενάντια στις προτεραιότητες της κοινωνίας των πολιτών, για πολιτική σταθερότητα, ύπαρξη διακομματικής συνεργασίας, συνεννόησης και κυβέρνησης, μέσα στην έκτακτη-ειδική περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της πτώχειας, της εξαθλίωσης, και της γενικευμένης κρίσης, οδηγεί αυταρχικά την χώρα σε εκλογές, που κανείς δεν θέλει σήμερα, προσπαθώντας να καταστήσει πολιτικά υποτελείς τους κυβερνητικούς του εταίρους με μονοκομματικές πρακτικές και αυθαιρεσία ΕΞΩΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ αποφάσεων, όπως η αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ.
Ο κ. Σαμαράς ή κάνει πίσω ΤΩΡΑ, αποσύροντας την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και επαναλειτουργώντας την ΕΡΤ ή είναι απολύτως υπεύθυνος για το
παράλογο και εξαναγκαστικό σύρσιμο της χώρας σε εκλογές και θα πληρώσει ισχυρό τίμημα. Η Δημοκρατική Αριστερά πολιτικά υποτελής δεν γίνεται.
Η έλλειψη σεβασμού στις αξίες και στα πολιτικοιδεολογικά, προγραμματικά πλαίσια των κυβερνητικών του εταίρων, αλλά και στις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών, καταγράφουν τον συντηρητισμό, την πολιτική ιδιοτέλεια, το τεράστιο έλλειμμα κουλτούρας κομματικών και κυβερνητικών συνεργασιών.
Πριν όμως ο κ. Σαμαράς πρέπει να καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή που έχει πάρει και να διερευνηθεί η δυνατότητα αυτής της βουλής να εκλέξει νέα κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό. Μετά οι εκλογές που θέλει και επιβάλει.
Οι πιθανότητες να αποφύγουμε τις εκλογές είναι ελάχιστες πλέον. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οχι ακόμη συγκροτημένος, κοιμάται ή ρίχνει κορώνες, Σακοράφιες ή λαικίστικες και εξανεμίζει τις πιθανότητες συνεργασίας και συμμετοχής στη λύση των προβλημάτων, συμμετέχοντας στον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ διπολισμό που προσπαθεί να ΔΙΑΜΟΡΦΏΣΗ και να επιβάλει η ΝΔ. Αυτό δεν έχει σχέση με αριστερά της ανανέωσης. Ούτε τα περί δεκανικιών, μαριονέτων κλπ έχουν σχέση
Η Δημοκρατική Αριστερά δίνει πλέον μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας με κριτήριο την ποιότητα και οχι την ακροαματικότητα και ταυτόχρονα διεκδικεί την αναγκαία αναδιάρθρωση της πελατειακής και σπάταλης ΕΡΤ.
Όσοι ξέρουν το στελεχιακό δυναμικό και τον πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ. κατανοεί τα παραπάνω και ξέρει οτι δεν κάνουν αποδεκτές τις πρακτικές του κ. Σαμαρά.
Αρα εάν δεν κάνει πίσω ο κ. Σαμαράς…χάσανε και μάλιστα χοντρά και αυτός και ο …Χρύσανθος…λάθος εκτιμήσεις έκαναν.
Αρα οτι και αν ακούγεται ή λέγεται σήμερα για πουλημένους, κότες κλπ είναι έλλειψη ενημέρωσης και γνώσης….μα πως μπορούν να λένε ανοησίες τόσο πολύ…
Αρα εκτός ελαχίστων πιθανοτήτων, γιατί η εκτίμηση είναι οτι ο κ.Σαμαράς δεν κάνει πίσω, είμαστε σε διαδικασίες προεκλογικού χαρακτήρα.
Κυβέρνηση πλέον δεν υπάρχει.
Ο Γιώργος Παππάς είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...