Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κουβέλης: Είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ


Την κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή, με την οποία ζητείται από όλα τα κόμματα να μην ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά από συνάντηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.
12/6/2013 , enet.gr
 
Όπως είπε, ζητείται η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ.
«Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η αντίθεση του κόμματος στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ ήταν γνωστή και δηλωμένη:
«Είμαστε ριζικά αντίθετοι  στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια  του πρωθυπουργού,  να εκδώσει την πράξη νομοθετικού  περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ  για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός  και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση  και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή  να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας».
Newsroom Enet  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...