Στο ποσό των 140,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των καλυπτόμενων καταθέσεων από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2012.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, το ύψος των εγγυημένων καταθέσεων ανερχόταν στο τέλος του περασμένου έτους στο ποσό των 104,7 δισ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των καταθετών που δικαιούνταν αποζημίωση από το Ταμείο σε 32 εκατ. ευρώ, καθώς πολλοί καταθέτες τηρούν ταυτόχρονα λογαριασμούς σε πολλά πιστωτικά ιδρύματα.
Στο έγγραφο του ΤΕΚΕ που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 6 Απριλίου αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τον απολογισμό του έτους 2012 του ΤΕΚΕ, οι συσσωρευμένοι πόροι του ανέρχονταν, την 31η Δεκεμβρίου 2012, σε 3.980.838.607 ευρώ που, ως ποσοστό των εγγυημένων καταθέσεων, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι πόροι του ΤΕΚΕ είναι, στο πλαίσιο της σχετικής πρόβλεψης του νόμου, αφενός κατά ένα μέρος επενδεδυμένοι σε κρατικούς τίτλους της ζώνης του ευρώ υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης και αφετέρου σε μορφή καταθέσεων, αναφέρεται επίσης στο έγγραφο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το νόμο, οι πόροι του ΤΕΚΕ προέρχονται από ετήσιες τακτικές εισφορές που καταβάλλουν τα πιστωτικά ιδρύματα στο ΤΕΚΕ και από έσοδα που προκύπτουν από τη διαχείριση του ενεργητικού του. Εφόσον οι πόροι δεν επαρκούν για την αποζημίωση καταθετών προβλέπεται η καταβολή συμπληρωματικής εισφοράς και ο δανεισμός των απαιτούμενων κεφαλαίων από τα συμμετέχοντα σε αυτό πιστωτικά ιδρύματα ή και από άλλες πηγές.