Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πίσω, αδέλφια, και τους φάγαμε



Να μη μιλήσει, λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου στο TEDX του Εδιμβούργου. Και αν μιλήσει, να πάμε εκεί να του ρίξουμε κανένα γιαούρτι. Και μετά να επιστρέψουμε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούμε για τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής που το παίζουν τσαμπουκάδες και θέλουν πάντα να περνάει το δικό τους. Και, βέβαια, αν στον δρόμο μας βρούμε έναν μετανάστη θα τον βοηθήσουμε, γιατί οι Έλληνες είναι πάνω από όλα αντιρατσιστές. Κλαίμε από οργή όταν βλέπουμε τι τραβάνε οι μαύροι στη Μανωλάδα: αντί να έρθουν στην Αθήνα να πουλάνε μαϊμούδες ή να δουλεύουν ανασφάλιστοι στις δουλειές που εμείς δεν κάνουμε.
Όσο για τους Κινέζους -πού χωράνε οι Κινέζοι; παντού χωράει ένας Κινέζος!- να φύγουν από το λιμάνι, ΤΩΡΑ. Κι ας έπαιξαν "Τα παιδιά του Πειραιά" στον Σαμαρά. Σ' εμάς δεν πιάνουν αυτά. Δεν θα μας εξαγοράσουν μ' ένα τραγουδάκι.
Να φύγουν και οι Γερμανοί από το αεροδρόμιό μας. Ακούς εκεί, ασύμφορο το αεροδρόμιό μας! Την Ελλάδα θα δεις, ρε κωλοτουρίστα! Δεν θα δεις ό,τι κι ό,τι. Πλήρωσε, ρε καρμίρη, λίγο παραπάνω, τι θα πάθεις; Εμείς δεν κάναμε χώρο υγειονομικής ταφής στην Κερατέα για να μπορείς να δεις τ' αρχαία και εσύ πας στην Κωνσταντινούπολη, ρε άχρηστε, να δεις αν κουνιούνται τα νερά στον Κεράτιο; Αν και η καλύτερη λύση θα ήταν να φύγει και το αεροδρόμιο από το αεροδρόμιο και να γυρίσει στο Ελληνικό. Το βλέπεις στις ελληνικές ταινίες και το χαίρεσαι. Χωρίς κιγκλιδώματα και μπάτσους. Να μπαίνουμε στην πίστα να χαιρετάμε τους δικούς μας. Να παραλαμβάνουμε οι ίδιοι από τη σκάλα του αεροπλάνου τους ντενεκέδες που μας στέλνει η μάνα από το χωριό. Να γίνει πάλι ανθρώπινη η ζωή μας. Να βάλουν εισπράκτορες στα λεωφορεία. Θα πρότεινα να κλείσει και το Μετρό, αλλά δεν θέλω να φανώ υπερβολικός. Ένα, ένα. Να ξαναπαίξει η ΑΕΚ στα Φιλαδέλφεια και ο ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Ερωτηματικό έχω τι πρέπει να κάνουμε με το ίντερνετ - να το κλείσουμε ή να μην το κλείσουμε;

Γιατί, ωραία δεν ήταν το δελτίο της ΥΕΝΕΔ; Η Μπόκοτα που είναι; Γιατί δεν παρουσίασε τη Eurovision; Ως πότε αυτή η χώρα θα τρώει τα παιδιά της; Είπα παιδιά και θυμήθηκα τις εξετάσεις που συνεχίζονται κανονικά. Τι κατάπτωση του κινήματος! Καλά το είπε η μια συνιστώσα. «Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι και δεν στηρίξαμε τους συνδικαλιστές μας». Έπρεπε να το κάνουμε «του Μητσοτάκη». Να αναγκαστούν να κάνουν τις εξετάσεις δεκαπενταύγουστο, θυμάσαι; Βέβαια, η άλλη συνιστώσα δεν συμφώνησε. «Παιδιά, το νου σας, μην αποκοπούμε από την κοινωνία». Αλλά δεν θα το φέρει το νομοσχέδιο ο Ρουπακιώτης; θα το φέρει! Θα το ψηφίσουμε όλοι μαζί. Θα βγει η ΔΗΜΑΡ στους δρόμους και το συνταγματικό τόξο θα δείξει τη δυναμική του. Να δικαιωθεί και το χαρακωμένο αφγανάκι. Γιατί αν είχαμε τον νόμο, όταν πλησίαζαν τα γομάρια, θα τους φώναζε: «Φύγετε ρε, η Βουλή ψήφισε αντιρατσιστικό». Εν ανάγκη θα πρόσθετε «Αν με χαρακώσετε θα το πω στον Ρουπακιώτη». Και τα γομάρια ακόμα θα έτρεχαν. Τον φόβο της τρικομματικής, κακό χρόνο να 'χουνε. «Τρικομματική»! Το λες και γεμίζει το στόμα σου. Ασφάλεια! Σαν το τριφασικό ρεύμα. Με υπουργούς εργάτες που τσιμπιούνται κάθε πρωί για να δουν αν είναι ακόμα υπουργοί. «Δεν μπορεί, κάποιος θα μας πάρει χαμπάρι και θα μας διώξουν ή θα μας φορολογήσουν σαν ακίνητα». Αλλά όλα αυτά θα αλλάξουν μόλις ο Βενιζέλος γίνει αντιπρόεδρος.

Δηλαδή -για να επανέλθω στα προηγούμενα- όταν οι καθηγητές απεργούσαν 2 μήνες επί Αρσένη, ήταν άσχημη η Ελλάδα; Έβγαζες πεντακοσάρι και λιγωνόταν η γκαρσόνα. Καλά τα λέει ο Κατσανέβας -γαμπρός του Ανδρέα- «δραχμή πολλών αστέρων». Αν βοηθήσει και ο Αλαβάνος με το «Σχέδιο Βήτα», θα τους κάνουμε το «Σχέδιο Γάμα». Προσοχή μόνο στους προδότες, αδέλφια. Κάποτε ήθελαν να μας πουλήσουν στους Τούρκους, μετά στους Σκοπιανούς - αλλά αντιστάθηκε ο Χριστόδουλος και γλιτώσαμε.
Τώρα -που γέρασε και ο Γλέζος- μας πουλάνε στα συμφέροντα. Πού ήσουν, Αντώνη, που κάποτε ήσουν Άνοιξη; Αλλά αυτά τα είπε και ο Άκης στο δικαστήριο. Μας οχύρωσε και τώρα του ζητάμε τα ρέστα από τις μίζες. Ποιος μας έκανε τόσο αχάριστους, μου λέτε; Γιατί δεν μαζεύουμε χαρτί υγείας για τον λαό της Βενεζουέλας; Ή μήπως συμβάλλουμε και εμείς στην τεχνική έλλειψη κωλόχαρτου που κατήγγειλε ο Μαδούρο; Τι έκανες το πρωί στο μπάνιο; Γιατί τα κάνεις όλα αυτά; Επειδή δεν πρόλαβε ο Τσάβες να μας στείλει φτηνό πετρέλαιο; Τόσο συμφεροντολόγοι, πια; Πότε θα ξαναγίνεις Έλληνας; Πότε θα ξαναβγείς στους δρόμους με τους συνδικαλιστές σου;
Αντιστάσου. Μην προδίδεις τη χώρα σου. Γύρνα πίσω τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...