Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Φωτοβολταϊκά στα γήπεδα της Βραζιλίας εν όψει μουντιάλ

econews.gr


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία το 2014.
Πρόσφατα μάλιστα εγκαινιάστηκε η νέα ηλιακή στέγη, ισχύος 1,4 MW, στο στάδιο «Estádio Governador Magalhães Pinto» ή αλλιώς «Mineirao», στην περιοχή Belo Horizonte, στην πολιτεία Minas Gerais, ενώ φωτοβολταϊκά αναμένεται να εγκατασταθούν και σε άλλα γήπεδα.
Το έργο, ύψους 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων, έγινε με χρηματοδότηση της γερμανικής τράπεζας KfW και της βραζιλιάνικης εταιρείας ηλεκτρισμού CEMIG.
Αντίθετα με το αναμενόμενο, η ενέργεια που θα παράγουν οι ηλιακές συστοιχίες στη στέγη του γηπέδου δεν θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του σταδίου, αλλά θα διοχετεύεται στο τοπικό δίκτυο, τροφοδοτώντας τα γειτονικά σπίτια με καθαρή ενέργεια.
Το Mineirao είναι ένα από τα πολλά «πράσινα» γήπεδα της Βραζιλίας. Το στάδιο Maracana στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήδη εξοπλίστηκε με ηλιακή στέγη αποτελούμενη από 1.500 φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ το στάδιο Pernambuco θα καλύπτει μέρος των ενεργειακών του αναγκών με ηλιακή θερμική ενέργεια.
Η Βραζιλία θεωρεί τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014 μεγάλη ευκαιρία για να δείξει παγκοσμίως ότι είναι ανταγωνιστική δύναμη στην καθαρή ενέργεια.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...