Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΟΟΣΑ: Η Αυστραλία είναι «το πιο ευτυχές κράτος» του κόσμου - Για τρίτη συνεχή χρονιά 

28.05.2013 , iefimerida.gr
ΟΟΣΑ: Η Αυστραλία είναι «το πιο ευτυχές κράτος» του κόσμου - Για τρίτη συνεχή χρονιά
To «πιο ευτυχές κράτος» του κόσμου – πόσο ωραίος τίτλος – είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η Αυστραλία. Διαθέτει τον καλύτερο δείκτη ποιότητας ζωής, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).
Τη λίστα των πέντε «ευτυχέστερων κρατών» συμπληρώνουν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ελβετία. Η ετήσια έρευνα για τα ευτυχισμένα κράτη συμπεριλαμβάνει 30 χώρες που εξετάζονται με κριτήριο το εισόδημα, την υγεία, την ασφάλεια και την στέγαση.
Αρκεί το εξής στοιχείο για να κατανοήσει κανείς γιατί η Αυστραλοί απολαμβάνουν αυτή την πρωτιά: Στην Αυστραλία πάνω από το 73% των 23 εκατομμυρίων κατοίκων της από 15 έως 64 ετών εργάζονται και αμείβονται με ποσά άνω του μέσου όρου του ΟΟΣΑ.
Επιπλέον, το προσδόκιμο ζωής είναι μεγαλύτερο και φθάνει τα 82 χρόνια ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται, χωρίς διαστήματα ύφεσης ή στασιμότητας, τα τελευταία 20 χρόνια. Η Αυστραλία, άλλωστε, ήταν το μόνο κράτος στον κόσμο, που απέφυγε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2009.
Βεβαίως, υπάρχουν και μελανά σημεία, όπως η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού της Αυστραλίας κερδίζει και κατέχει έξι φορές παραπάνω εισόδημα από αυτό του 20% των οικονομικά ασθενέστερων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...