Τρίτη 21 Μαΐου 2013




Κουβέλης: Το αντιρατσιστικό θα περάσει
21/5/2013 6:04 , real.gr

«Το αντιρατσιστικό νομοθέτημα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει και καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα» τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο, τη ρατσιστική βία και πράξη, είναι και υποχρέωση της χώρας μας να βρει την παρουσία του στο θεσμικό πολιτικό μας σύστημα. Η Δημοκρατία, πέρα από την ανοχή έχει και κανόνες. Και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Χ. Αθανασίου: «Δεν έχει νόημα να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα που επαναλαμβάνει διατάξεις».

Η Ελλάδα έχει το πλαίσιο κι επαρκές «οπλοστάσιο» για να “πολεμήσει” την ξενοφοβία και το ρατσισμό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου ενώ τόνισε πως δεν έχει νόημα να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα που επαναλαμβάνει διατάξεις.

Παράλληλα είπε πως το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι δεσμευτικό μόνο ως το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και πως είναι στην διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών η επιλογή των μέσων για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Αναφερόμενος στον αντιρατσιστικό νόμο, εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο στην υπάρχουσα μορφή το νομοσχέδιο θα οδηγούσε στον περιορισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...